x Oud archief

Ubisoft test in-game NFT's via een nieuw platform voor videogames

cryptostheen 1 min lezen

Ubisoft was de eerste grote uitgever van videogames die interesse toonde in blockchain, door de afgelopen jaren te experimenteren met crypto gaming prototypes en startups te ondersteunen. Maar nu zal het gamingbedrijf daadwerkelijk NFT’s implementeren in een nieuw platform dat draait op Tezos (XTZ).

Volgens een aankondiging, heeft Ubisoft de bètaversie van een nieuw platform genaamd Ubisoft Quartz gelanceerd, waarmee gebruikers NFT’s kunnen verwerven van items zoals wapens, kleding of voertuigen, die in-game gebruikt kunnen worden. Ubisoft Quartz noemt deze NFT’s ‘Digits’ en heeft ervoor gekozen om ze te baseren op de Tezos blockchain.

De eerste Digits die getest worden op Ubisoft Quartz zullen compatibel zijn met het computerspel Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint. Vanaf 9 december kunnen spelers die level vijf in het spel hebben bereikt Digits claimen van een pistool, helm en een tactische broek.

“Ubisoft Quartz is de eerste bouwsteen in onze ambitieuze visie voor het ontwikkelen van een echte metaverse.”

Zei Nicolas Pouard, VP van Ubisoft Strategic Innovation Lab, in een verklaring. “En het kan niet tot leven komen zonder het overwinnen van de beperkingen bij blockchaintechnologie voor gaming, waaronder schaalbaarheid en energieverbruik.”

Pouard beschreef onlangs ook in een blogbericht de vijfjarige visie van Ubisoft op blockchain gaming om play-to-earn modellen op te nemen.

Niet alle gamingplatforms hebben echter NFT’s omarmd. Valve, het bedrijf achter het populaire platform Steam, heeft NFT’s in oktober verboden.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.