9 augustus 2021

Uitgever van stablecoin USDC wil een federale bank worden in de VS

Door de voorgestelde veranderingen komt de stablecoin-uitgever Circle onder breder regulerend toezicht te staan.

In de laatste bedrijfsupdate van Circle heeft CEO Jeremy Allaire het plan van de stablecoin-gigant om een National Digital Currency Bank te worden onder federaal toezicht gedetailleerd voorgesteld.

Het bedrijf achter de op één na populairste stablecoin, USDC, heeft zijn groeiplannen voor de komende maanden uiteengezet. In een blogpost van maandag onthulde CEO Jeremy Allaire dat de uitgever hoopt een federale bank te worden.

In drie jaar tijd heeft USDC een marktkapitalisatie bereikt van 27,5 miljard dollar. Terwijl Tether, de uitgever achter USDT, zijn deel aan juridische uitdagingen is tegengekomen, heeft USDC van Circle de reputatie proactief te zijn met regelgevers.

Marktkapitalisatie van USDC // Bron: Coingecko

Om een federale bank te worden, zou de meest opvallende verandering in de strategie van Circle zijn dat het een niveau hoger komt in termen van toezicht. Op dit moment werkt Circle onder de regelgeving voor staatsbanken. Met de voorgestelde wijzigingen zou Circle een bank worden die onder toezicht staat van de Federal Reserve en andere relevante Amerikaanse autoriteiten.

De bankregelgeving van de staat is minder streng dan de federale regelgeving die zou komen met de aangekondigde veranderingen van Circle. Federaal toezicht zal er onvermijdelijk toe leiden dat het bedrijf meer onder de loep wordt genomen, maar Allaire maakt zich geen zorgen. Hij schreef:

"Sinds de oprichting zijn de reserves van USDC gebonden aan de toegestane investeringsregels onder de regelgeving voor geldtransmissie van de staat en dat is hoe we vandaag worden gereguleerd. Deze regels zijn ontworpen om consumenten te beschermen en 1 op 1 dollar liquiditeit te garanderen. Om de markt extra gerust te stellen naast het feit van ons regulerend toezicht, hebben we consequent en vrijwillig maandelijkse onafhankelijke verklaringen gepubliceerd over de USDC reserves."

De CEO van het bedrijf merkte op dat Circle zichzelf altijd heeft gehouden aan de hoogste reguleringsstandaard, waarbij de Basel III reguleringsvereisten werden overtroffen. Het handhaven van hoge standaarden met toezichthouders zal de overgang voor Circle zeker soepeler laten verlopen. Allaire voegde eraan toe dat het bedrijf nauw zal blijven samenwerken met toezichthouders.

"We zullen proactief samenwerken met onze nationale regelgevende tegenhangers over de uiteindelijke commerciële adoptie van nieuwe dollar digitale valuta standaarden," schreef hij.

Vorige maand kondigde Circle zijn plannen aan om naar de beurs te gaan in een SPAC deal. De fusie waardeerde het bedrijf op 4,5 miljard dollar.


09/08/2021 - 23u45
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram