20 december 2021

Uitrol van Uniswap v3 op Polygon goedgekeurd met een consensus van 99,3%

De uitrol van contracten op Uniswap v3 zal worden ondersteund door een fonds van $20 miljoen om de liquiditeit en de algemene invoering van Uniswap op Polygon (MATIC) te verzekeren.

De community van Uniswap (UNI) heeft het beleidsvoorstel goedgekeurd dat de uitrol van Uniswap v3 contracten over de Polygon proof-of-stake blockchain nastreefde. De goedkeuring komt in de vorm van een on-chain stemming die de deelname zag van meer dan 72,6 miljoen gebruikers.

Uniswap Labs kondigde aan Uniswap v3 contracten in te zetten op basis van het positieve resultaat van de stemming die een consensus van meer dan 99,3% weerspiegelde. De uitvoering zal worden ondersteund door een groeifonds van $20 miljoen - $15 miljoen voor een campagne om de liquiditeit op lange termijn te bevorderen en $5 miljoen voor de algemene goedkeuring van de gedecentraliseerde crypto exchange (DEX) op Polygon (MATIC).

Governance Proposel UP010 // Bron: app.uniswap.org

Daarnaast kondigde Bjelic ook aan dat het een goed moment was voor Uniswap om in te zetten op Polygon, waarbij hij hun positie aanhaalde als "het tweede sterkste DeFi ecosysteem, direct na Ethereum L1." De ondernemer deelde ook zijn bereidheid om de adoptie van Uniswap te stimuleren, zowel financieel als technologisch.

Het voorstel werd gepubliceerd door Polygon CEO Mihailo Bjelic op 20 november en stond open om te stemmen tot 18 december, met als argument dat "uitrollen naar het netwerk van Polygon veel voordelen kan brengen", zoals de groei van het aantal gebruikers, enorme besparingen voor gebruikers, hogere gebruikersactiviteit, hogere inkomsten, domineren als DEX en de terugkeer naar de oorspronkelijke visie achter DeFi.

Voorafgaand aan de stemming op de blockchain voor het beleidsvoorstel UP010, heeft Bjelic een reeks 'consensus en temperature checks' vrijgegeven om het gemeenschapsgevoel achter de inzet van Uniswap v3 te identificeren:

"De consensuscheck 17 is geslaagd met 44M (98,87%) JA-stemmen en 500k (1,13%) NEE-stemmen. De temperatuurcheck 7 is geslaagd met 7,79M (~100%) JA-stemmen en 101 (~0%) NEE-stemmen."

Terwijl Polygon ernaar streeft om een concurrerende positie te behouden tegenover het ecosysteem van Ethereum (ETH), kondigde het een initiatief van $200 miljoen aan met Seven Seven Six, een durfkapitaalbedrijf dat eigendom is van de medeoprichter van Reddit, Alexis Ohanian.

Het initiatief zal zich richten op het ondersteunen en hosten van gaming applicaties en sociale media gebouwd op de infrastructuur van Polygon. De explosieve groei van Polygon dit jaar werd ondersteund door de lancering van meer dan 3.000 gedecentraliseerde applicaties (dApps), lanceringen van andere protocollen en cross-chain migraties.

Dit is het tweede initiatief van Seven Seven Six dat ook is gericht op Web3 socialmediaprojecten. Vorige maand lanceerde het bedrijf een inspanning van $100 miljoen voor projecten die voortbouwen op de blockchain van Solana.


Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram