22 oktober 2021

Valkyrie Bitcoin Futures ETF gaat vandaag van start voor handel op de Nasdaq

De Amerikaanse toezichthouder heeft de Valkyrie Bitcoin Strategy ETF goedgekeurd, dit maakt het de tweede op futures gebaseerde Bitcoin ETF die de handel zal starten, nadat eerder deze week de ProShares Bitcoin ETF werd gelanceerd.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft weer een Bitcoin futures ETF goedgekeurd, volgens een bericht gepubliceerd op 20 oktober. Deze ETF (tracker) werd voorgesteld door Valkyrie en het zal vanaf vandaag op 22 oktober bij de opening van de Nasdaq verhandelbaar zijn.

De Valkyrie Bitcoin Strategy ETF zal te vinden zijn onder de ticker BTF en komt op een moment dat de prijs van Bitcoin (BTC) een all-time high van meer dan $66.000 heeft bereikt. Het nieuws van deze goedkeuring kan het marktsentiment, dat door andere goedkeuringen en verwachtingen van regulering is gestimuleerd, alleen maar verder opkrikken.

De komst van meer ETF's zal een grotere groep beleggers de mogelijkheid geven om blootstelling aan Bitcoin en andere cryptocurrencies te krijgen. Tot nu toe zijn in de VS alleen op futures gebaseerde Bitcoin ETF's goedgekeurd, hoewel er ook op Ethereum (ETH) gebaseerde ETF's in de pijplijn zitten.

Bedrijven die deze ETF's aanbieden, hebben een race onder elkaar gehouden om als eerste te worden goedgekeurd, wat volgens analisten een sterk voordeel kan opleveren. Toch is er geen gebrek aan ETF-aanvragen en velen zijn nog steeds aan het aanschuiven om een deel van de taart te krijgen.

De cryptomarkt heeft een lange weg afgelegd sinds zijn begindagen en de handel in ETF's markeert een belangrijke mijlpaal voor de markt. Het zal niet lang duren voordat meer ETF's de markt beginnen te betreden, wat een goed voorteken is voor de activaklasse.

De Valkyrie Bitcoin Strategy ETF zal de tweede BTC futures ETF zijn die de handel start, na de zeer succesvolle lancering van de ProShares Bitcoin ETF eerder deze week. ProShares trok meer dan 24 miljoen aandelen op de eerste dag van de notering.

Er zal nog meer goed nieuws voor de markt komen, want de VanEck Bitcoin futures ETF zal volgende week ook met de handel beginnen. Deze fondsen zullen worden opgepikt door een breder publiek, van wie velen hebben gewacht op een meer gereguleerd beleggingsvehikel alvorens de markt te betreden.

Voorzitter Gary Gensler van de SEC heeft zeer voorzichtig zijn steun uitgesproken voor op futures gebaseerde ETF's, hoewel het lot van anderen onzeker blijft. De SEC heeft hard gewerkt aan een regelgevend kader samen met andere autoriteiten in het land en zal in de komende maanden beslissingen nemen over meerdere ETF's.


Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram