Web3 / Alts

Broncode op de pagina van Tesla's Cybertruck wakkert speculatie over betalingen met Dogecoin aan

De code van de Tesla Cybertruck checkout pagina bevat meer dan 50 vermeldingen van Dogecoin, wat speculaties oproept over de mogelijkheid om DOGE te gebruiken als betalingsoptie voor het futuristische voertuig.
cryptostheen 2 min lezen
Broncode op de pagina van Tesla's Cybertruck wakkert speculatie over betalingen met Dogecoin aan
Broncode op de pagina van Tesla's Cybertruck wakkert speculatie over betalingen met Dogecoin aan

Ondanks de vele verwijzingen in de broncode hebben Tesla noch Elon Musk DOGE officieel bevestigd als betaalmethode.

De referenties naar Dogecoin werden voor het eerst ontdekt in oktober door crypto influencer Marty Party en kregen meer aandacht met de langverwachte verkoop van de Cybertruck eind november. De DOGE community bevestigde de opname van de memecoin in de pagina van Tesla's elektrische auto, wat leidde tot meer speculatie.

Opvallend is dat de code uitsluitend Dogecoin (DOGE) benadrukt, waarbij Marty Party wijst op een speciale Dogecoin-stijl sheet in de broncode. Hoewel sommigen anticiperen op de mogelijkheid om DOGE te gebruiken voor de aankoop van Cybertrucks, blijft het officiële standpunt onduidelijk.

Elon Musks voortdurende connectie met Dogecoin

De aanwezigheid van deze referenties op de websitepagina van de Cybertruck weerspiegelt de voortdurende interesse van Elon Musk in de memecoin. Musk heeft eerder zijn voorliefde voor DOGE uitgesproken en zijn acties beïnvloeden vaak de marktdynamiek van de munt.

Tesla staat momenteel betalingen met Dogecoin toe voor merchandise, maar deze optie uitbreiden voor de aankoop van auto's zou een belangrijke verschuiving betekenen voor de memecoin. Tesla accepteerde eerder al betalingen met bitcoin voor auto's, maar stopte later met deze optie vanwege milieubezwaren.

Tesla Cybertruck: Prijzen, actieradius, uitvoeringen en specificaties onthuld

Na vier jaar wachten heeft Tesla officieel de prijs, actieradius, uitvoeringen en specificaties van de Cybertruck bekendgemaakt tijdens het leveringsevenement in de Gigafactory Texas. De eerste exemplaren werden aan klanten overhandigd op een historisch moment voor de automaker.

De oorspronkelijke prijzen van $39.990, $49.990 en $69.990 voor de uitrustingsniveaus Single, Dual en Tri-Motor zijn herzien. De huidige uitrustingsniveaus en prijzen zijn als volgt:

  • Cyberbeast met drie motoren - $99.990
  • Vierwielaandrijving met dubbele motor - $ 79.990
  • Achterwielaandrijving - $60.990

Ondanks deze aanpassingen behoudt Tesla een concurrerend prijspunt ten opzichte van andere elektrische pick-ups op de markt.

De actieradius, een cruciale factor voor veel kopers van een Cybertruck, is bevestigd door Tesla. De actieradius voor de verschillende uitvoeringen, samen met de optionele "+Range Extender", is als volgt:

  • Driemotorige Cyberbeast - 515 km (+Range Extender tot 705+ km)
  • Dubbel aangedreven vierwielaandrijving - 545 km (+Range Extender tot 755+ km)
  • Achterwielaandrijving - 400 km

Naast deze details benadrukte Tesla de unieke kenmerken van de Cybertruck, waaronder een eigen roestvrijstalen legering, een trekvermogen van 4990 kg en een verstelbare rijhoogte voor veelzijdige off-roadmogelijkheden.

De indrukwekkende prestaties van de Cybertruck werden getoond in verschillende tests, waaronder een trekkracht van 18.140 kg, acceleratiemetingen en een race tegen een 2023 Porsche 911 terwijl hij een andere Porsche 911 trok.

Bovendien introduceerde Tesla het bidirectionele Powershare-oplaadsysteem van de Cybertruck, een unieke functie die stroom levert voor huizen, activiteiten of andere elektrische voertuigen.

Na de lancering heeft Tesla een reeks accessoires voor de Cybertruck onthuld, waaronder de Cybertruck BaseCamp, wraps, een laadklep, vloermatten, zonneschermen voor glazen daken, lichtbalken, opbergbakken, een reservewiel en gereedschapsset en bumperbeschermers. Na vier jaar wachten is de Cybertruck eindelijk beschikbaar voor Amerikaanse klanten.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.