x Oud archief

Vermogensbeheerder dient aanvraag in bij de SEC voor Simplify Volt Web 3 ETF

cryptostheen 1 min lezen

Simplify Asset Management heeft bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een aanvraag ingediend voor een exchange-traded fund (ETF) gericht op web3.

In een aanvraag op woensdag, zei Simplify dat de ‘Simplify Volt Web 3 ETF’ zou worden verhandeld onder de ticker ‘WIII’ en bedrijven in de sector zou volgen die naar verwachting zullen profiteren van de technologische infrastructuur.

Het fonds zou niet rechtstreeks in cryptomunten beleggen, maar zal tot 10% van zijn totale activa onder beheer toewijzen aan het Grayscale Bitcoin Trust. Grayscale is een dochteronderneming van de Digital Currency Group.

De ETF zou actief worden beheerd door Simplify Asset Management CEO en medeoprichter Paul Kim en Chief Investment Officer en medeoprichter David Berns.

Indien goedgekeurd, zou de actief beheerde tracker worden genoteerd en verhandeld op de New York Stock Exchange. Er is groeiende belangstelling voor web3, de derde generatie van internetdiensten die mogelijk wordt gemaakt door de opkomst van gedecentraliseerde netwerken en blockchaintechnologie.

Onlangs is Block Inc. CEO Jack Dorsey openlijk in strijd gegaan met durfkapitaalbedrijven over web3, door in een tweet op 20 december te verklaren dat VC’s en niet de gebruikers, web3 controleren, waardoor het een “gecentraliseerde entiteit met een ander label” wordt.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.