25 maart 2021

Vermogensbeheerder Fidelity dient aanvraag in voor Bitcoin ETF

Fidelity heeft woensdag papierwerk ingediend voor de Wise Origin Bitcoin Trust. Indien goedgekeurd, zou de Trust de eerste Bitcoin ETF zijn die in de Verenigde Staten wordt gelanceerd.

Fidelity Investments, de vermogensbeheerder van $4,9 biljoen, heeft papierwerk ingediend bij de Securities and Exchange Commission, of SEC, van de Verenigde Staten om een ​​nieuw op de beurs verhandeld Bitcoin (BTC) -fonds op de lijst te zetten.

De Wise Origin Bitcoin Trust is woensdag ingediend bij de SEC, volgens een formulier S-1 registratieverklaring die op de website van de toezichthouder is verschenen. De ETF streeft ernaar de dagelijkse prestaties van de digitale valuta te volgen met behulp van de Fidelity Bitcoin Index PR, een index die is afgeleid van verschillende prijsfeeds.

Uit de aanvraag:

"De trust biedt directe blootstelling aan BTC en de aandelen van de trust worden dagelijks gewaardeerd volgens dezelfde methodologie die wordt gebruikt om de index te berekenen."

Het fonds is opgericht in Delaware, met Fidelity Digital Asset Services als bewaarder.

Fidelity zegt dat beleggers toegang hebben tot het fonds via een traditioneel beleggers-account zonder de "potentiële toetredingsdrempels of risico's die gepaard gaan met het rechtstreeks aanhouden of overdragen van Bitcoin." Net als andere voorgestelde Bitcoin ETF's, is de Fidelity Trust bedoeld om meer institutionele paden naar cryptocurrencies te bieden.

Speculatie over een Amerikaanse Bitcoin ETF is alomtegenwoordig sinds de bullmarkt van 2017. Tot dusverre hebben wetgevers bij de SEC elk voorstel om Bitcoin in een ETF te securitiseren, verworpen vanwege bezorgdheid over extreme volatiliteit en prijsmanipulatie. Voorstanders van het vlaggenschip cryptocurrency geloven dat het tij zou kunnen veranderen nu Bitcoin volwassen is geworden als een activaklasse.

Vorige week heeft Goldman Sachs een nieuwe ETF aangevraagd met de optie om blootstelling aan BTC toe te voegen. De Autocallable Contingent Coupon Coupon ETF-Linked Notes "kunnen indirect worden blootgesteld aan cryptocurrencies, zoals Bitcoin, via een investering in een trust van een concessieverlener", aldus het prospectus.

De Canadese vermogensbeheerder 3iQ heeft jarenlang gewerkt aan de lancering van een Bitcoin ETF aan de Toronto Stock Exchange (TSX). Hier is op 9 April 2020 een Bitcoin Exchange Traded Fund (ETF) gelanceerd die toegankelijk is voor Canadese institutionele beleggers. Sinds oktober 2020 is er ook een Bitcoin ETF genoteerd op de Gibraltar Stock Exchange. Het gaat om The Bitcoin Fund met ticker QBTC.U en ISIN nummer CA09175G1046. Institutionele beleggers in de Europese Unie met toegang tot de Gibraltar Stock Exchange hebben ook de optie om BTC te kopen via een ETF.

Canada loopt voorop. Op de aandelenbeurs van Toronto staan sinds maart 2021 ook de volgende andere Bitoin ETF’s genoteerd. Het gaat om de Bitcoin ETF’s van Evolve (EBIT), Purpose (BTCC) en ten slotte de CI Galaxy Bitcoin ETF (BTCX). De Purpose Bitcoin ETF, die half februari werd gelanceerd, dat tijdens de eerste paar uur handel meer dan $100 miljoen aan volume genereerde.

Fidelity was één van de grote instellingen die cryptocurrencies als eerste omarmden. Het bedrijf begon in 2014 met het minen van Bitcoin en Ethereum (ETH), hetzelfde jaar dat Abigail Johnson de president en CEO van het bedrijf werd.


25/03/2021 - 05u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram