4 februari 2021

Vermogensbeheerder Grayscale brengt gids over Ethereum uit voor nieuwe investeerders

Grayscale Investments deelt nu zijn inzichten over de rol van Ethereum in het bredere crypto-ecosysteem.

Grayscale, de meest dominante vermogensbeheerder in de crypto-industrie, heeft een nieuwe gids uitgebracht voor beleggers die aan de slag willen met Ethereum.

De gids Valuing Ethereum is een verslag van de onderzoekstak van Grayscale, die rapporten publiceert over verschillende aspecten van het bredere crypto-ecosysteem; afgelopen zomer bracht Grayscale een vergelijkbare gids uit met de naam Valuing Bitcoin.

De timing is logisch: de cryptomarkt bruist nog steeds van het feit dat Ethereum eerder deze week boven zijn vorige recordniveau is gegaan. Het is de afgelopen zeven dagen met 26% gestegen en afgelopen nacht bereikte het een nieuw record van $1.688.

Historische prijsgrafiek van Ether (ETH) // Bron: Coingecko

Het rapport typeert de methodologie voor het waarderen van Ether, het oorspronkelijke bezit van Ethereum, als 'ondoorzichtig en veranderend'. Het suggereert dat u Ether als geld kunt beschouwen; als een soort commodity die intrinsiek is aan het netwerk van Ethereum; of als een ‘rentedragend activum’ in de context van Ethereum 2.0, dat beloningen met proof-of-stake (PoS) inhoudt in tegenstelling tot de traditionele rewards voor proof-of-work (PoW) die Bitcoin mining stimuleren.

Het bedrijf suggereert dat de latere fasen van de Ethereum 2.0 upgrade, die mogelijk nog jaren verwijderd zijn, positief zouden kunnen zijn voor de waarde van ETH. “Tussen de enorme hoeveelheid activiteit op Ethereum, de economische verbeteringen aan Ether en de belofte van grotere schaalbaarheid met Ethereum 2.0, is er veel voor de Ethereum community om enthousiast over te zijn'', schreef Phil Bonello, onderzoeksdirecteur van Grayscale.

"We kunnen uit de gegevens zien dat de prijs van Ether de neiging heeft om mee te bewegen met de onderliggende activiteit op het netwerk."

Grayscale's meest populaire investeringsproduct blijft de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), die een beetje werkt als een Bitcoin ETF, met een paar cruciale verschillen. Aangezien er nog steeds geen echte Bitcoin ETF's zijn, wordt de optie van Grayscale vaak gezien als het op één na beste; het vertegenwoordigt vandaag meer dan $23,6 miljard in Bitcoin.

Grayscale heeft zeven andere fondsen en een gediversifieerd largecap-fonds. Het bedrijf heeft reeds een belang van $4,7 miljard in Ethereum, die de afgelopen dagen nog meer is gegroeid.


04/02/2021 - 17u15
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram