14 juni 2021

Vermogensbeheerder van $150 miljard duikt in de cryptomarkt in samenwerking met Nasdaq

Victory Capital betreedt de cryptomarkt door samen te werken met de Amerikaanse beurs Nasdaq en vermogensbeheerder Hashdex.

In een verklaring onthult het investeringsbedrijf met $157,1 miljard aan beheerd vermogen (AUM) dat het de exclusieve sponsor zal zijn van private fondsen en andere beleggingsinstrumenten op basis van de Nasdaq Crypto Index (NCI).

Nasdaq en Hashdex ontwikkelden de NCI als reactie op de groeiende institutionele belangstelling voor Bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies. De op regels gebaseerde index dient als een maatstaf voor de prestaties van de markt voor digitale activa en is ontworpen om gemakkelijk te kunnen worden gevolgd door beleggers. Eerder dit jaar bracht ook de S&P Dow Jones de cryptomarkt een stap dichterbij Wall Street door de lancering van drie nieuwe indexen.

Victory Capital merkt op dat het van plan is een particulier fonds te lanceren dat de NCI zal volgen. Het zal ook particuliere fondsen aanbieden die de Nasdaq Bitcoin Reference Price Index en de Nasdaq Ethereum Price Index volgen.

Mannik Dhillon, president of VictoryShares and Solutions voor Victory Capital, voegde toe:

“Door te beleggen in een portefeuille die is ontworpen om de NCI te volgen, kunnen beleggers op een gediversifieerde manier rendement zoeken dat is afgestemd op de cryptocurrency-markt, en blootstelling verkrijgen aan meerdere digitale activa naarmate deze markt blijft evolueren en volwassen worden. We overwegen actief andere investeringsvehikels om deze mogelijkheden naar een bredere groep investeerders te brengen.”

Victory Capital benadrukt dat het particuliere fonds alleen beschikbaar zal zijn voor geaccrediteerde investeerders.


14/06/2021 - 02u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram