x Oud archief

Vermogensbeheerder van $7 miljard raadt cryptocurrencies aan om geldontwaarding te verslaan

cryptostheen 1 min lezen

Investeringsbedrijf Horizon Kinetics adviseert beleggers om blootstelling aan crypto-activa te zoeken voor de gevolgen van toenemende economische uitdagingen die zich wereldwijd afspelen.

Medeoprichter Peter Doyle van Horizon waarschuwde tegenover de Financial Times dat de pandemie van het coronavirus en de groeiende schuldenlast een keerpunt zullen inluiden voor de wereldeconomie en voorspelde:

“Er is geen weg terug na de pandemie en wereldwijd is er een schuldenprobleem en dat betekent of wanbetaling of devaluatie van fiatgeld.”

Het beleggingsfonds Horizon Paradigm maakte in 2016 een allocatie van 1% in het Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), waarbij de investering nu 10% van de portefeuille van het fonds vertegenwoordigt.

“Mensen moeten meer blootstelling verkrijgen aan deze activaklasse,” beweerde Doyle, waarbij hij de nadruk legde op de eindige voorraad en schaarste van Bitcoin te midden van de zorgen over geldontwaarding.

“De beste langetermijnbeleggers hebben de neiging om geconcentreerde portefeuilles te hebben en een laag verloop in hun holdings, omdat ze de bedrijven die ze bezitten laten groeien en rendementen laten samenstellen,” voegde hij eraan toe.

Horizon Kinetics beschikt momenteel over drie van de 10 best presterende beleggingsfondsen van 2021 tot nu toe, volgens Morningstar.

Naast zijn crypto-allocatie hebben de best presterende fondsen van de onderneming geprofiteerd van langetermijnbeleggingen in landeigenaren en vastgoedontwikkelaars in heel Noord-Amerika, waaronder Texas Pacific Land, Dream Unlimited en Brookfield Asset Management.

Eerder deze maand publiceerde het Europese blockchainbedrijf Guardtime bevindingen dat de coronavirus pandemie overheden heeft aangespoord om het onderzoek naar een digitale valuta van de centrale bank (CBDC) te versnellen.

Voorspellend dat een CBDC zowel in Europa als Amerika binnen drie jaar gelanceerd zou kunnen worden, bleek uit het onderzoek van het bedrijf dat “het coronavirus niet alleen de digitalisering van de samenleving heeft versneld, het heeft ook de manier waarop we geld gebruiken verder getransformeerd.”

[mcrypto id=”8342″]

29/07/2021 – 13u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.