12 maart 2021

Verschillende Ethereum miners komen in opstand tegen EIP-1559

Uit protest tegen de aanstaande implementatie van EIP-1559, organiseren sommige Ethereum miners om gedurende 51 uur rekenkracht om te leiden naar een pool die tegen 1559 is.

Sommige Ethereum miners proberen steun te verwerven voor een demonstratie om hun verzet tegen de aanstaande implementatie van EIP-1559 te tonen.

Te midden van de steeds stijgende Ethereum-vergoedingen (gas fees), probeert het Ethereum-verbeteringsvoorstel (EIP) de bestaande op biedingen gebaseerde vergoedingsmarkt van het netwerk te vervangen door een vaste prijs en een burn-mechanisme.

EIP-1559 - die volgens de planning in juli live gaat, zal echter een aanzienlijke invloed hebben op de inkomsten van miners. Sommige analisten die schatten dat Ethereum miners tot 50% van hun winst kunnen verliezen.

Om aan te geven dat ze tegen het voorstel zijn, plannen sommige Ether miners nu een 51-uur durende demonstratie op 1 april om een krachtig signaal te geven. Miners zijn van plan hun hashsnelheid op 1 april 51 uur lang naar de 1559-tegenpool, Ethermine, te richten. En hopen zo meer dan 51% van de hashrate te benutten.

Als dat zou lukken, zou de pool over voldoende mining power beschikken om eenzijdige wijzigingen aan het netwerkprotocol aan te brengen.

In een live gestreamde video op 9 maart besprak de populaire YouTuber, 'Bits Be Trippin', de geplande hash power -omleiding en beschreef de voorgestelde beweging als een welwillende 'show of force':

"De bedoeling hier is niet om het netwerk aan te vallen, maar om te laten zien over welke kracht miners beschikken."

De YouTuber probeerde de bezorgdheid weg te nemen dat Ethermine de nieuw gevonden hash-kracht zou kunnen gebruiken om het netwerk aan te vallen, en beweerde dat "er geen stimulans voor is" om dit te doen.

"Wat het laat zien, is dat als je een verkeerde afstemming van prikkels hebt, je het netwerk in een positie kunt brengen waarin een potentiële aanvaller een prijs kan stellen, veel meer kan betalen voor die hash power die net is gestart, en nu heb je een situatie waarin je een dubbele besteding of een blokreorganisatie zou kunnen hebben,” zei hij.

Op 6 maart meldde Dutchcryptonews dat de kernontwikkelaars van Ethereum hadden aangekondigd dat EIP-1559 in juli zou worden geïmplementeerd. Veel Ethereum-voorstanders van buiten de mining-industrie vierden het nieuws.

Afgezien van het beperken van de vergoedingen, is een deel van de aantrekkingskracht van het voorstel dat het uiteindelijk de toevoer van Ether zou kunnen verlagen. Vitalik Buterin, medeoprichter van Ethereum en co-auteur van EIP-1559, benadrukte dat het verbrandingsmechanisme van het voorstel ertoe zou kunnen leiden dat meer Ether wordt vernietigd dan gecreëerd - waardoor een bullish dynamiek ontstaat voor Ethereum:

"Als de vraag om Ethereum te gebruiken hoog genoeg is, dan zou er feitelijk meer ETH worden vernietigd dan er wordt gecreëerd. En dus is de grap die ik soms zou maken, als Bitcoin weet of een vast aanbod gezond geld is, als je een afnemend aanbod hebt, levert dat ons dan wat echografiegeld op?"

Eerdere analyse schatte dat tussen oktober 2019 en oktober 2020 meer dan 1 miljoen ETH zou zijn verbrand als EIP-1559 op dat moment live was geweest - wat overeenkomt met ongeveer 1% van het circulerende aanbod van de cryptovaluta.


12/03/2021 - 03u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram