Bitcoin

Vijfde grootste kantonnale bank van Zwitserland gaat crypto bewaringsdiensten aanbieden

St. Galler Kantonalbank werkt samen met SEBA Bank om cryptocurrency diensten aan te bieden. Plannen zijn in ontwikkeling om de adoptie van digitale activa uit te breiden van vermogende klanten naar de particuliere markt.
cryptostheen 1 min lezen
Vijfde grootste kantonnale bank van Zwitserland gaat crypto bewaringsdiensten aanbieden
Vijfde grootste kantonnale bank van Zwitserland gaat crypto bewaringsdiensten aanbieden

St. Galler Kantonalbank (SGKB), de vijfde grootste kantonnale bank in Zwitserland, heeft zich aangesloten bij de grote banken die cryptocurrency diensten aanbieden. In een recente verklaring onthulde SGKB een strategische samenwerking met SEBA Bank om haar klanten mogelijkheden te bieden voor de handel en bewaring van digitale activa.

Onder de alliantie zal SGKB de handel en veilige bewaring van digitale activa faciliteren, met een initiële focus op bitcoin (BTC) en ether (ETH). Deze samenwerking tussen SGKB en SEBA vertegenwoordigt een significante stap in de toenemende adoptie van crypto binnen de Zwitserse banksector.

Aanvankelijk zullen deze diensten beschikbaar zijn voor de vermogende klanten van de bank. Niettemin heeft de instelling plannen om dit aanbod toegankelijk te maken voor particuliere klanten, gebaseerd op de vraag van de klant. Bovendien zijn SGKB en SEBA Bank van plan om in de toekomst meer cryptocurrencies en stakingdiensten te introduceren.

Christian Bieri, Head of Business to Business and Custody Solutions bij SEBA Bank, bevestigde deze ontwikkeling in een interview en zei: “Het is de eerste bank met een duidelijke focus op retailhandel die we aan boord hebben gebracht en een voorbeeld van de ontwikkeling die we in Zwitserland zien.” Hij benadrukte ook dat de beweging om cryptocurrencies te omarmen enkele jaren geleden begon bij vermogensbeheerders en private banking en zich nu uitbreidt naar de interesse van retailbanken.

Op 30 augustus kreeg SEBA Bank voorlopige goedkeuring van de Securities and Futures Commission in de regio om virtuele activadiensten aan te bieden. Het is het vermelden waard dat SEBA Bank niet de enige instelling is die zich richt op de retailhandel. Begin vorige maand sloot een gereguleerde Zwitserse digitale activabank, Sygnum, zich aan bij Zuger Kantonalbank, een andere kantonnale bank in Zwitserland, om een op mobiel gebaseerde cryptodienst aan te bieden.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.