16 juli 2021

Visa en Mastercard erkennen partnerschap met Binance ondanks zorgen over regelgeving

Financiële dienstverleners Visa (NYSE: V) en Mastercard (NYSE: MA) werken nog steeds samen met Binance, ondanks het feit dat de cryptobeurs te maken heeft met toegenomen regulerend toezicht.

De twee bedrijven hebben de bezorgdheid over de regelgeving voor Binance erkend, maar ze houden de situatie scherp in de gaten, vertelden zowel Visa als Mastercard aan de Financial Times.

Volgens Visa is het nog steeds in gesprek met Binance, terwijl Mastercard opmerkte dat het scherp in de gaten houdt hoe de beurs op de regelgevingssituatie zal reageren. De bedrijven weerhouden gebruikers er niet van om hun Binance-rekeningen met de kaarten te financieren.

In het bijzonder, net nu de cryptobeurs in de schijnwerpers staat, hebben verschillende banken en andere kleinere betalingsbedrijven partnerschappen met de exchange aangegaan. Barclays en Santander behoren tot de opmerkelijke Britse banken die hun activiteiten met Binance hebben stopgezet. Elders is Clear Junction een ander cruciaal Europees betalingsbedrijf dat de banden met Binance heeft doorgesneden.

Maar met Visa en Mastercard in de buurt, betekent dit dat Binance nog steeds een grote groep klanten heeft gezien de grootte van de betalingsbedrijven.

Binance biedt ook een Visa debit card aan haar klanten aan. Gebruikers kunnen zo betalingen doen vanuit hun crypto wallet van Binance door digitale activa vast te houden in bepaalde cryptomunten. De kaart werkt via derde partijen.

Te midden van de onzekerheid over de samenwerking met Binance, hebben Visa en Mastercard onlangs hun interesse in de cryptocurrency-industrie vergroot. Zo heeft Visa in Australië CryptoSpend gecertificeerd om een fysieke betaalkaart uit te geven om cryptobetalingen te faciliteren.

Zorgen over regelgeving bij Binance

De focus op Binance kwam naar voren nadat de Britse toezichthouder, de Financial Conduct Authority, oordeelde dat het niet de goedkeuring zou hebben om in het land te opereren als een bedrijf in crypto-activa. Elders hebben andere landen waarschuwingen gegeven om samen te werken met Binance.

Sommige van de kritieken gelabeld tegen Binance omvatten het helpen bij witwaspraktijken, het financieren van terrorisme, en het ondersteunen van oplichting op zijn platform.

Bovendien heeft de Amerikaanse toezichthouder, de Federal Trade Commission, 760 klachten van klanten tegen Binance ontvangen sinds juni 2020. De meeste klachten hebben betrekking op het onvermogen om geld van de beurs op te nemen sinds gebruikers door het ingrijpen van de overheid moesten overschakelen op een apart gereguleerd platform.

Onlangs heeft Binance CEO Changpeng Zhao verklaard dat het bedrijf zich houdt aan de eisen van de regelgeving. Volgens Zhao is het bedrijf snel gegroeid, maar hebben ze onderweg wel wat misstappen begaan.

Binance verdubbelt juridisch team

Eerder kondigde Zhao aan dat Binance werkt aan een verdubbeling van het compliance team tegen het einde van het jaar. Hij onthulde dat het internationaal juridische team en de adviesraad van Binance sinds vorig jaar met 500% waren gegroeid.

"We zijn van plan ons team tegen het einde van het jaar te verdubbelen, met gekwalificeerde en ervaren adviseurs ter ondersteuning… Binance is erg snel gegroeid en we hebben niet altijd alles precies goed geregeld, maar we leren en verbeteren elke dag", zei Zhao.

Zhao merkt op dat het verduidelijken van regelgeving bij bedrijven zoals Binance van vitaal belang is voor de voortdurende groei van de crypto-industrie.

Nog geen account op het handelsplatform van Binance? Klik hier om u aan te melden en ontvang levenslang 20% extra korting op handelskosten


16/07/2021 - 01u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram