3 januari 2022

Visa heeft ondertussen meer dan 60 partnerschappen met cryptoplatforms

Financiële dienstverlener Visa is een samenwerking aangegaan met meer dan 60 cryptoplatforms om consumenten in staat te stellen betalingen te verrichten met digitale activa.

In een interview met NDTV zei head of crypto Cuy Sheffield dat de betalingsgigant zijn partnerschappen met cryptobedrijven in de afgelopen 18 maanden heeft verdubbeld om de schaal en reikwijdte van zijn project te bevorderen. Hij beweerde dat het aantal werknemers bij Visa dat in één of andere hoedanigheid aan crypto werkt, nu in de honderden loopt (tegenover een handvol eerder). Sheffield zei:

“De laatste jaren hebben we ook de visie van onze klanten tegenover cryptocurrencies zien evolueren, van scepticisme naar bewustzijn, tot een begrip dat crypto waarschijnlijk onze huidige systemen op één of andere manier zal beïnvloeden.”

Visa is tot nu toe een samenwerking aangegaan met meer dan 60 cryptoplatforms, waaronder giganten als FTX, BlockFi, CryptoCom, Coinbase en Binance. De partnerschappen stellen klanten in staat hun digitale activa te gebruiken om goederen en diensten te betalen met crypto debetkaarten.

Sheffield legde de voordelen uit:

“Met aan cryptovaluta gekoppelde kaarten kunnen consumenten gemakkelijk digitale valuta omwisselen en uitgeven, zonder dat de horeca, stomerijen of kruidenierswinkels direct crypto hoeven te accepteren aan de kassa.”

De cryptomunten van een gebruiker worden onmiddellijk en "achter de schermen" omgezet in fiatgeld, wat in wezen een normale transactie is. Sheffield beweerde dat Visa al meer $3,5 miljard aan transacties met crypto had verwerkt, wat benadrukt hoeveel het bedrijf in ruwweg een jaar sinds zijn oprichting is gegroeid.

Het bestuurslid zei dat het bedrijf nu vooral verder werkt om te dienen als een brug die de crypto-industrie verbindt met het wereldwijde netwerk van Visa met meer dan 80 miljoen handelaren en 15.000 financiële instellingen.


Eenvoudig cryptocurrencies kopen kan met Bancontact, creditcard of via SEPA banktransfer bij een online handelsplatform. Bij dezelfde website kunt u deze dan ook terug verkopen en/of verhandelen. Lees meer.

Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram