x Oud archief

Visa heeft ondertussen meer dan 60 partnerschappen met cryptoplatforms

cryptostheen 1 min lezen

In een interview met NDTV zei head of crypto Cuy Sheffield dat de betalingsgigant zijn partnerschappen met cryptobedrijven in de afgelopen 18 maanden heeft verdubbeld om de schaal en reikwijdte van zijn project te bevorderen. Hij beweerde dat het aantal werknemers bij Visa dat in één of andere hoedanigheid aan crypto werkt, nu in de honderden loopt (tegenover een handvol eerder). Sheffield zei:

“De laatste jaren hebben we ook de visie van onze klanten tegenover cryptocurrencies zien evolueren, van scepticisme naar bewustzijn, tot een begrip dat crypto waarschijnlijk onze huidige systemen op één of andere manier zal beïnvloeden.”

Visa is tot nu toe een samenwerking aangegaan met meer dan 60 cryptoplatforms, waaronder giganten als FTX, BlockFi, CryptoCom, Coinbase en Binance. De partnerschappen stellen klanten in staat hun digitale activa te gebruiken om goederen en diensten te betalen met crypto debetkaarten.

Sheffield legde de voordelen uit:

“Met aan cryptovaluta gekoppelde kaarten kunnen consumenten gemakkelijk digitale valuta omwisselen en uitgeven, zonder dat de horeca, stomerijen of kruidenierswinkels direct crypto hoeven te accepteren aan de kassa.”

De cryptomunten van een gebruiker worden onmiddellijk en “achter de schermen” omgezet in fiatgeld, wat in wezen een normale transactie is. Sheffield beweerde dat Visa al meer $3,5 miljard aan transacties met crypto had verwerkt, wat benadrukt hoeveel het bedrijf in ruwweg een jaar sinds zijn oprichting is gegroeid.

Het bestuurslid zei dat het bedrijf nu vooral verder werkt om te dienen als een brug die de crypto-industrie verbindt met het wereldwijde netwerk van Visa met meer dan 80 miljoen handelaren en 15.000 financiële instellingen.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.