30 januari 2022

Visa rapporteert razendsnelle opkomst van transacties met crypto debetkaarten in 2022

Visa onthulde dat gebruikers verbonden met haar platform reeds meer dan 2,5 miljard dollar aan transacties uitvoerden met behulp van hun crypto debetkaarten.

Het internationale betalingsbedrijf Visa, dat zich actief inzet in de cryptocurrency industrie, onthulde in een recente bespreking dat de cijfers van 2022 tot nu toe al meer dan 70% hoger zijn dan alle transacties die met crypto debetkaarten zijn verricht in het fiscaal jaar 2021 - een indicatie van de sterke adoptie dat cryptomunten dit jaar hebben gezien.

Volgens de Chief Financial Officer van het bedrijf, Vasant Prabhu, heeft Visa een toegenomen transactievolume in crypto gezien, ondanks de volatiele aard van de markt.

Eerder dit jaar zagen belangrijke digitale activa zoals Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) hun waarde naar dieptepunten kelderen toen de markt een brede correctie onderging.

Prabhu vervolgde dat "dit een signaal is dat consumenten het nut inzien van een Visa debetkaart die gekoppeld is aan een rekening bij een cryptoplatform." In een interview met CNBC noemde hij ook het gemak van het financieren en beheren van aankopen met de kaart of pinpas.

Typische Visa C2B betalingstransactie // Bron: Visa Annual Report 2021

Debetkaarten gekoppeld aan cryptomunten worden behoorlijk populair. Met deze debetkaarten kunnen houders overal crypto uitgeven waar Visa wordt geaccepteerd. Handelaars ontvangen de transacties in fiat zoals bij gewone transacties, waarbij de verwerker de omzetting afhandelt.

Transacties met cryptomunten nog steeds in de lift

De adoptie van Visa crypto debetkaarten is consistent gegroeid met de tijd, zoals blijkt uit de waarde van de transacties. Binnen de eerste zes maanden van 2021 rapporteerde Visa voor $1 miljard aan transacties met de debetkaarten. Dit was zelfs meer dan de aantallen die het in 2019 had geregistreerd.

Met nieuwe records in het eerste fiscale kwartaal van 2022, is het duidelijk dat meer mensen crypto-activa nu zien als een levensvatbare betaalmogelijkheid.

De CFO merkte op dat "mensen hun aan crypto gekoppelde kaarten gebruiken om op verschillende manieren uit te geven. Ze worden steeds meer behandeld als een rekening voor algemeen gebruik."

Afgezien van het toegenomen transactievolume, bevestigde Visa ook dat het het aantal cryptobedrijven waarmee het samenwerkt om de diensten te faciliteren, heeft verhoogd. Voorheen had het bedrijf ongeveer 54 bedrijven die gebruik maakten van zijn diensten, maar het heeft dat aantal nu verhoogd tot meer dan 65.

Opvallend is dat Visa niet alleen cryptobetalingen faciliteert. Het bedrijf heeft zijn tentakels onder andere ook verspreid naar de ontluikende NFT sector en gaat binnenkort advies in de crypto-industrie aanbieden.

Maar ondanks al deze proactieve stappen, heeft het momenteel geen plannen om een cryptomunt op zijn balans te houden.


Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram