x Oud archief

Vitalik Buterin bespreekt voorstel om congestie en hoge kosten op Ethereum te verminderen

cryptostheen 2 min lezen

De medeoprichter van Ethereum, Vitalik Buterin, en ontwikkelaar Tim Beiko hebben gesproken over een voorgestelde oplossing voor het probleem van hoge transactiekosten in de gegevensoverdracht en de huidige schaalbaarheidsproblemen. Buterin sprak over het toevoegen van een functie in de nabije toekomst met ‘blob-carrying’ transacties in een hard fork.

In het begin van het weekend deelde Vitalik Buterin een tweet geschreven door Ethereum (ETH) ontwikkelaar Tim Beiko waarin een nieuw formaat van transacties wordt voorgesteld.

In een recente notitie gedeeld door Tim Beiko wordt opgemerkt dat transactiekosten op Ethereum L1 al maanden erg hoog zijn en dat er een grotere urgentie is om te doen wat nodig is om het ecosysteem rollups te helpen ondersteunen.

Rollups worden gezien als de enige betrouwbare schaaloplossing voor Ethereum op de korte en middellange termijn en misschien zelfs op de lange termijn. Hoewel rollups de kosten voor veel gebruikers drastisch verlagen, kunnen deze prijzen voor de gemiddelde gebruiker onbetaalbaar lijken.

Opmerkelijk is dat Optimism en Arbitrum rollups vaak tarieven bieden die bijna 3 tot 8 keer lager zijn dan de Ethereum basislaag zelf, en ZK rollups zoals Loopring (LRC), die betere datacompressie hebben en kunnen vermijden handtekeningen op te nemen, tarieven hebben die bijna 40 tot 100 keer lager zijn dan de basislaag van het netwerk.

Buterin beweert dat plannen voor een nabije toekomstige hard fork om blob-carrying transacties te introduceren die de schaalbaarheid van rollups zouden verbeteren, al in de maak zijn. Door het transactietype te implementeren dat gebruikt zou worden in sharding, zou dit voorstel (EIP) een noodoplossing bieden tot het moment waarop het transactietype gebruikt zou worden in sharding.

Dit biedt rollups tijdelijke verlichting door hen toe te staan te schalen tot 2 MB per slot, met een afzonderlijke kostenmarkt waardoor de tarieven laag kunnen worden gehouden terwijl het gebruik beperkt is.

Data sharding, dat bijna 16 MB per blok toegewijde dataruimte zou toevoegen aan het netwerk die rollups kunnen gebruiken, is altijd de langetermijnoplossing geweest voor de incompetentie van rollups op de lange termijn.

Data sharding, aan de andere kant, zal een lange tijd nodig hebben om de implementatie en distributie af te ronden.

Sharding is al een concept sinds de oprichting van Ethereum in 2013 en zal worden geïmplementeerd als onderdeel van de Consensus Layer.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.