x Oud archief

Vitalik Buterin schenkt $1 miljard aan Shiba Inu (SHIB) voor de strijd tegen COVID in India

cryptostheen 2 min lezen

Medeoprichter van Ethereum, Vitalik Buterin, stuurde meer dan $1 miljard aan Shiba Inu (SHIB) tokens naar een liefdadigheidsinstelling die de voortdurende COVID-strijd in India financiert.

Hij stuurde ook andere ‘petcoins’ en ‘memecoins’ van zijn openbare adres naar verschillende andere goede doelen.

Shiba is een zogenaamde “Dogecoin Killer” die eerder deze maand een marktkapitalisatie van $12 miljard bereikte. Buterin ontving in 2020 een opmerkelijke 50% van de volledige voorraad van de munt door de makers van het project om de tokens te ‘verbranden’ (of ze uit de circulatie te halen).

En Buterin hield vol tot vandaag. Maar hij koos er niet voor om te verkopen en zijn zakken te vullen als een slordige bankier. In plaats daarvan doneerde hij aan een Indische liefdadigheidsinstelling voor het coronavirus, waardoor het één van de grootste COVID-donaties van een individu is.

Het land wordt geconfronteerd met de ergste COVID-crisis ter wereld, met gemiddeld meer dan 3 miljoen nieuwe virusgevallen per dag (in de afgelopen week).

Er is een tekort aan zuurstoftanks, ziekenhuisbedden en blijkbaar zelfs geld. Met name zuurstoftanks zijn een beetje een politiek getouwtrek geworden, waarbij leden van de regerende partij voorraden verzamelen voor zichzelf (en mensen die op hen stemmen).

Crypto-maximalisten zijn tussengekomen om te helpen. Vorige week lanceerde Sandeep Nailwal, de in Delhi gevestigde medeoprichter van laag-2 blockchain-bedrijf Polygon, de ‘Covid relief-campagne’ om de kansarmen in het land te helpen met behulp van cryptodonaties. Donateurs kunnen kiezen uit Bitcoin (BTC), Dogecoin, Cosmos, Tezos, Solana, Litecoin en anderen.

Buterin had eerder voor meer dan $640.000 aan Ethereum (ETH) en Maker (MKR) gedoneerd aan het hulpfonds om de situatie door het coronavirus in India te bestrijden.

Wat is Shiba?

Op hun website wordt SHIB gepositioneerd als een “gedecentraliseerd memetoken” die 50% van het totale aanbod aan Uniswap vergrendelde en “de (private) keys weggooide”. Het project wilt zijn eigen gedecentraliseerde exchange genaamd ‘Shibaswap’ lanceren nadat audits zijn voltooid en het lijkt zelfs kunst in de vorm van NFT’s in de toekomst te willen introduceren.

Shiba is er bovendien trots op voldoende zorg te hebben besteed om ervoor te zorgen dat het team niet op houders dumpt. “De resterende 50% werd verbrand op Vitalik Buterin en we waren het eerste project dat dit pad volgde, dus iedereen moet kopen op de open markt, wat zorgt voor een eerlijke en volledige distributie waar ontwikkelaars geen teamtokens hebben die ze op de gemeenschap kunnen dumpen”, valt er op de website te lezen.

Ondertussen is SHIB bijna 40% gedaald in de afgelopen 24 uur. Buterin dumpte bovendien meer dan $500.000 aan Akita Inu (AKITA), een andere petcoin die 50% van zijn voorraad naar de maker van Ethereum stuurde. Maar voorlopig zijn alle ogen gericht op de COVID-donatie.

Join ons op Telegram!
Crypto Chat | Nieuws BE & NL

13/05/2021 – 03u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.