14 oktober 2021

Vladimir Poetin zegt dat cryptomunten mogelijk een belangrijke rol kunnen spelen voor internationale transacties

Vladimir Poetin denkt dat cryptocurrencies in de toekomst als rekeneenheid en betaalmiddel kunnen fungeren.

De president van Rusland, Vladimir Poetin, heeft onlangs zijn mening gegeven over cryptocurrencies, waarbij hij toegaf dat ze kunnen dienen als een middel om waarde uit te wisselen en voor grensoverschrijdende betalingen.

In een interview met CNBC, dat integraal werd gepubliceerd op de website van het Kremlin, merkte hij op dat Bitcoin (BTC) en andere cryptomunten ooit als rekeneenheid zouden kunnen worden gebruikt.

Te vroeg voor transacties bij oliehandel

Hoewel Poetin het potentieel van cryptocurrencies in de betalingssector erkende, merkte de Russische president op dat vanwege de extreem volatiele aard van de activaklasse, het "nog te vroeg" is om definitief te zeggen dat ze bijvoorbeeld de Amerikaanse dollar zouden vervangen bij de afwikkeling van olietrades.

"Het is nog te vroeg om hierover te praten, want cryptocurrency kan natuurlijk een rekeneenheid zijn, maar het is erg onstabiel. Om geld van de ene plaats naar de andere over te maken - ja, maar om handel te drijven, laat staan handel in energiebronnen, is het naar mijn mening nog veel te vroeg", zei hij.

Poetin voegde eraan toe dat cryptocurrencies niet worden ondersteund door enige tastbare activa en dit zijn scepticisme verhoogt over het gebruik ervan voor de handel in olie.

De president merkte echter op dat de investeringen in digitale activa door invloedrijke individuen zoals Elon Musk niet waardeloos zijn, door het te bekijken in de context van het gebruik ervan voor de afwikkeling van transacties voor grondstoffen.

Ruimte voor groei

Desalniettemin is president Poetin optimistisch dat er genoeg ruimte is voor de opkomende activaklasse om zich te ontwikkelen tot een punt waarop het wordt gekozen als een waardig alternatief voor de Amerikaanse dollar bij het uitvoeren van handel in energiebronnen zoals olie.

Hij zei: "Maar alles ontwikkelt zich, alles heeft het recht om te bestaan. We zullen zien hoe het verder zal gaan, misschien kan het op een dag ook een middel zijn om te sparen. We zien deze markt fluctueren. Het is nog een beetje te vroeg."

Rusland doet het anders dan China

Rusland is misschien niet het meest gemakkelijk land ter wereld als het om crypto gaat, maar het is nog steeds niet zo streng voor de industrie als China.

Hoewel de autoriteiten van het land proberen een nieuwe regelgeving door te drukken die gericht is op het beperken van investeringen in deze activaklasse door niet-geaccrediteerde beleggers, heeft de Russische viceminister van Financiën duidelijk gemaakt dat het land Bitcoin niet zal verbieden.


Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram