30 juni 2021

Volgens de centrale bank van Frankrijk moeten cryptocurrencies dringend gereguleerd worden

"We moeten in Europa zo snel mogelijk handelen, anders riskeren we een uitholling van onze monetaire soevereiniteit", zei de gouverneur over cryptocurrencies.

De gouverneur van de centrale bank van Frankrijk, Francois Villeroy de Galhau, zei dat Europa van cryptoregulering een prioriteit moet maken, anders moet het risico lopen dat digitale activa zijn monetaire soevereiniteit in twijfel trekken.

Op een financiële conferentie van Europlace in Parijs vandaag zei Villeroy dat hij geloofde dat de Europese Unie nog maar "één of twee jaar" had om een ​​regelgevend kader voor cryptocurrencies vast te stellen. Als we niets doen, zou volgens de gouverneur van de centrale bank "het risico lopen op uitholling van onze monetaire soevereiniteit" en mogelijk de euro verzwakken.

"Ik moet hier de urgentie benadrukken: we hebben niet veel tijd meer, één of twee jaar", zei Villeroy. "Wat betreft digitale valuta's en betalingen, moeten we in Europa zo snel mogelijk handelen."

Villeroy riep de EU op om "de komende maanden een regelgevend kader vast te stellen", gezien de groeiende rol die cryptocurrencies spelen op regionale markten. Het gebruik van contant geld daalde tijdens de eerste paar maanden van de pandemie, een trend die volgens Villeroy zou kunnen leiden tot "marginalisatie van het gebruik van fiatgeld".

De gouverneur van Banque de France heeft toezichthouders eerder gewaarschuwd voor het potentiële risico van cryptocurrencies, waaronder stablecoins en digitale valuta's van de centrale bank, of CBDC's. In september zei hij dat grote technologiebedrijven mogelijk "particuliere financiële infrastructuren en monetaire systemen" zouden kunnen bouwen - inclusief het uitgeven van hun eigen stablecoins - wat de financiële soevereiniteit in de EU decennialang negatief zou kunnen beïnvloeden.

In januari rondde de bank een proefprogramma af voor haar eigen CBDC, waarbij later werd gemeld dat investeerders voor 2 miljoen euro aan gesimuleerde aandelen hadden gekocht en verkocht met de munt. De centrale bank heeft gezegd dat het dit jaar nog andere testfases voor de digitale valuta zal uitvoeren.


30/06/2021 - 04u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram