25 mei 2021

Volgens on-chain analist Willy Woo is de Bitcoin bullmarkt nog steeds intact

De uitstroom van cryptobeurzen is de afgelopen dagen erg hoog geweest, nadat de prijzen van de meeste cryptocurrencies waren gedaald in een marktcrash.

Nadat de cryptomarkt een crash zag waarbij de totale marktkapitalisatie van de industrie daalde van $2,2 biljoen naar $1,5 biljoen, heeft on-chain analist Willy erop gewezen dat de groei van gebruikers op het netwerk suggereert dat de bullmarkt niet is aangetast.

Gegevens die door de analist werden gedeeld, toonden aan dat de gebruikersgroei op het Bitcoin blockchainnetwerk sterk is gestegen doordat 'no-coiners' gebruik maakten van de prijsdaling om BTC te kopen. Volgens zijn woorden is de bullmarkt "zeer intact".

Hij voegde eraan toe dat het aantal gebruikers van BTC "elk jaar ongeveer verdubbeld is sinds de oprichting een tiental jaar geleden", en dat de piek voor dit jaar naar verwachting "zal eindigen op niveaus die VEEL hoger zijn dan de piek van 2017." Dit, suggereerde hij, betekent dat de markt "gewoon aan het opwarmen is."

Schijnbaar suggererend dat er een herstel aankomt, laten gegevens van blockchain-analysebedrijf Glassnode zien dat er een enorme uitstroom van Bitcoins werd gezien toen de prijzen begonnen te dalen en gestaag bleven stijgen. De gedeelde gegevens suggereren schijnbaar dat sommige HODLers de dip kochten en het geld naar wallets onder eigen controle verplaatsten om ze voor een langere periode vast te houden.

Uitstroom van Bitcoin van cryptobeurzen // Bron: Glassnode

De recente marktcrash begon kort nadat Tesla CEO Elon Musk in een aankondiging onthulde dat de fabrikant van elektrische auto's niet langer betalingen met Bitcoin zou accepteren vanwege milieukwesties.

De markt had schijnbaar een overmatige hefboomwerking, aangezien de prijsdalingen een golf van liquidaties veroorzaakten die de prijzen verder onder druk hebben gezet. Terwijl de onrust op de markt zich voltrok, bevestigden drie grote betalingsverenigingen in China - de National Internet Finance Association of China, de China Banking Association en de Payment and Clearing Association of China - hun toewijding aan het handhaven van de regelgeving sinds 2017 die financiële instellingen verhindert om met crypto-activa om te gaan.

In de afgelopen zeven dagen daalde de prijs van Bitcoin van ongeveer $45.000 naar een (gemiddeld) dieptepunt van $32.000 voordat het begon te herstellen. Gegevens van Coingecko laten zien dat de vlaggenschip cryptocurrency nu wordt verhandeld voor $37.350 en 1% is gedaald over de afgelopen periode van 24 uur.

De gegevens van Glassnode laten zien dat de laatste keer dat de uitstroom van cryptovaluta steeg in maart vorig jaar was, toen de prijs van BTC met bijna 50% daalde in 24 uur nadat de meeste grote Amerikaanse aandelenindices het territorium van de bearmarkt betraden en de Wereldgezondheidsorganisatie (WGO) COVID-19 als een pandemie bestempelde.

De informatie op deze website is louter informatief en geen financieel advies.


Join ons op Telegram!
Crypto Chat | Nieuws BE & NL

25/05/2021 - 15u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram