x Oud archief

Voormalig Google CEO Eric Schmidt neemt functie aan als adviseur bij Chainlink

cryptostheen 1 min lezen

Oracle infrastructuurleverancier Chainlink Labs heeft Eric Schmidt, de voormalige Google CEO, een contract aangeboden als strategisch adviseur.

Het netwerk van Chainlink beveiligt oracle datafeeds die verantwoordelijk zijn voor het activeren en beveiligen van meer dan $80 miljard aan waarde die wordt vergrendeld (TVL) over verschillende blockchains.

Chainlink (LINK) medeoprichter Sergey Nazarov, zei in een verklaring:

“De ervaring en inzichten van Eric rond het bouwen van wereldwijde software platforms voor de volgende innovatieve generatie zal van onschatbare waarde zijn als we ontwikkelaars en instellingen helpen een nieuw tijdperk van economische eerlijkheid en transparantie in te luiden.”

Schmidt was van 2001 tot 2011 CEO van Google en stond aan het roer van de beursnotering van het bedrijf in 2004 tegen een waardering van $24 miljard. Vandaag de dag hebben de alomtegenwoordige Web2 apps van het bedrijf zoals Gmail, Google Maps, Chrome en YouTube, bijgedragen aan een recordomzet van $181 miljard in 2020.

Terwijl hij zijn betrokkenheid bij Google afbouwde, was Schmidt in 2017 medeoprichter van Schmidt Futures, dat zichzelf faciliteert als een durfkapitaalfonds voor algemeen nut.

“De lancering van blockchains en smart contracts heeft een enorm potentieel aangetoond voor het bouwen van nieuwe bedrijfsmodellen, maar het is duidelijk geworden dat één van de grootste voordelen van blockchaintechnologie – een gebrek aan verbinding met de wereld buitenaf – ook zijn grootste uitdaging is”, aldus Schmidt.

Een blockchain oracle is van cruciaal belang voor het functioneren van de meeste programmeerbare contracten, met name wanneer ze toegang nodig hebben tot gegevens en systemen buiten de blockchain. Chainlink verzamelt dergelijke data en maakt het beschikbaar voor op blockchain gebaseerde smart contracts.

Bijvoorbeeld, de samenwerking van Chainlink met Google Cloud’s Public Datasets Program maakt het mogelijk dat gegevens over het weer direct beschikbaar zijn voor opkomende Web3 kapitaalmarkten, volgens een blogbericht gepubliceerd door Google Cloud eerder dit jaar. Gegevens uit een database over weersomstandigheden voor het National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA), kunnen op die manier smart contracts voor de verzekering van gewassen aandrijven, de twee bedrijven hebben op basis hiervan een testproject gebouwd voor op het Ethereum testnet.

Chainlink heeft zichzelf blockchain agnostisch genoemd en kondigde het Cross-Chain Interoperability Protocol (CCIP) aan, om een universele, open standaard te bieden voor de programmatie door ontwikkelaars over een multi-blockchain ecosysteem.

De benoeming van Schmidt staat los van zijn eerdere werk bij Google, vertelde een vertegenwoordiger van Chainlink Labs.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.