Technologie

Voormalig Russisch minister bevestigt dat BRICS munt bijna af is, klaar om Amerikaanse dollar, pond en euro te overtreffen

Een ex-Russische minister verklaarde dat de lancering van een BRICS-valuta, die zich onderscheidt door unieke kenmerken, nabij is.
cryptostheen 1 min lezen
Voormalig Russisch minister bevestigt dat BRICS munt bijna af is, klaar om Amerikaanse dollar, pond en euro te overtreffen
Voormalig Russisch minister bevestigt dat BRICS munt bijna af is, klaar om Amerikaanse dollar, pond en euro te overtreffen

Tijdens een interview met TV BRICS onthulde Sergey Glazyev dat de BRICS-valuta op het punt van voltooiing staat, in afwachting van de eensgezinde steun van de leiders van alle lidstaten.

Glazyev zei dat verschillende lidstaten het muntinitiatief al hebben gesteund.

"We hebben alleen politieke wil nodig, want technisch gezien is deze munt bijna klaar. De software en wiskundige hulpmiddelen zijn gemaakt."

Voor de invoering van de munt is de instemming van BRICS-landen essentieel. Drie landen hebben het idee van een nieuwe munt al via hun staatshoofden goedgekeurd. Glazyev gaf aan te wachten op de reacties van China en India.

De voormalige minister schetste de plannen van Rusland om andere BRICS-landen over te halen de munt in het komende jaar goed te keuren.

"En om een dergelijke munteenheid te lanceren, zou Rusland, als voorzittend land volgend jaar, een internationale conferentie kunnen bijeenroepen om een overeenkomst te ondertekenen over de invoering van een dergelijke nieuwe internationale vereffeningsmunt."

In de BRICS-landen is er verschillende mate van steun voor een eenheidsmunt, waarbij Rusland en Brazilië sterk voorstander zijn. Zuid-Afrika erkent de noodzaak van een voorzichtige aanpak, maar benadrukt het belang van de Amerikaanse dollar.

Glazyev benadrukte dat de nieuwe munt versterkt zal worden door twee mandjes, waardoor hij minder kwetsbaar is voor devaluatie en aantrekkelijker wordt dan de Amerikaanse dollar.

"De munt is niet alleen gebaseerd op een mandje van nationale valuta's van de aangesloten landen, maar ook op een mandje van uitwisselbare goederen. Het model laat zien dat deze valuta zeer stabiel zal zijn en veel aantrekkelijker dan de dollar, het pond en de euro."

Glazyev, voormalig minister van buitenlandse economische betrekkingen van Rusland in 1993, was 14 jaar lang afgevaardigde in de Doema.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.