16 december 2020

Voormalige directeur van JPMorgan voegt zich bij het bestuur van Ripple

CEO Brad Garlinghouse zei dat de ervaring van O'Connor Ripple zou helpen om 'een meer inclusief financieel systeem' op te bouwen.

Sandie O'Connor, de voormalige Chief Regulatory Affairs Officer bij bankgigant JPMorgan Chase, treedt toe tot de raad van bestuur van Ripple.

Volgens een onlangs gepubliceerde Ripple-blogpost zal O'Connor "advies geven over belangrijke relaties met de overheid en regelgevende initiatieven" als onderdeel van haar rol in het bestuur. O'Connor werkte 31 jaar bij JPMorgan, waar ze als Chief Regulatory Affairs Officer en penningmeester voor de bank werkte voordat ze in 2019 met pensioen ging. Ze is sinds juli lid van de Systemic Resolution Advisory Committee voor de Federal Deposit Insurance Corporation of FDIC.

CEO Brad Garlinghouse zei dat O’Connors "uitgebreide netwerk en diepgaande kennis van markten, kapitaalstromen en banken" Ripple zou helpen om "een meer inclusief financieel systeem" op te bouwen.

"De VS hebben één duidelijk regelgevingskader nodig voor crypto dat het speelveld gelijk maakt en Amerikaanse innovatie en bedrijven ondersteunt", zei Garlinghouse, die verklaarde dat de toevoeging van O'Connor het bedrijf op deze weg zou kunnen helpen.

Garlinghouse en de medeoprichter van Ripple, Chris Larsen, hebben beide eerder verklaard dat het gebrek aan duidelijkheid over de regelgeving vanuit de Verenigde Staten het bedrijf ertoe kan aanzetten om zijn hoofdkantoor van San Francisco naar een ander land te verplaatsen. Ripple opende vorige maand een regionaal kantoor in Dubai en een bestuurslid heeft verklaard dat Japan misschien wel de "meest veelbelovende kandidaat" is voor het nieuwe hoofdkantoor van het bedrijf.


16/12/2020 - 03u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram