10 november 2020

Voorstel ‘EIP-1559’ kan de prijs van ETH in 2021 doen stijgen

De prijs van Ethereum heeft de laatste tijd een mooie groei gezien. Enerzijds de bullish signalen op technisch vlak, maar mogelijk ook als gevolg van de voortgang van de ETH 2.0 netwerkupgrade.

De ETH 2.0 netwerkupgrade, die naar verwachting zal helpen bij het stimuleren van verdere ontwikkeling en het gebruik van het platform, komt steeds dichterbij terwijl de prijs van ETH de hoogte ingaat.

Beleggers zijn al bezig zich voor te bereiden op de overgang naar 2.0, met tienduizenden tokens die al vastzitten in het ‘ETH 2.0 staking contract’. Zodra een bepaalde drempel is bereikt, wordt Beacon Chain gelanceerd.

Dit wordt vaak gezien als iets bullish voor de cryptocurrency. Het zal aanzienlijke hoeveelheden tokens binnen ‘validator nodes’ vergrendelen en verder netwerkgebruik en ontwikkeling stimuleren.

Dit is echter niet de enige potentiële veroorzaker voor opwaarts potentieel die momenteel in de pijplijn zit, aangezien ook algemeen wordt aangenomen dat Ethereum Improvement Proposal 1559 de crypto voorziet van verbeterde 'tokenomics'.

EIP-1559 werd voor het eerst naar voren gebracht door Eric Conner en stelde voor om het grootste deel van de ETH in elke transactievergoeding te “verbranden”. Het stelde ook een "marktrente" vast voor blokopname.

Door het grootste deel van elke transactievergoeding te verbranden, krijgt het netwerk een deflatoir aspect. Hoe meer het netwerk wordt gebruikt, hoe meer ETH wordt verbrand.

Voorstanders van dit voorstel merken snel op dat het alle investeerders in gelijke mate ten goede komt in plaats van alleen de voorkeur te geven aan grote houders die meer dan 32 ETH kunnen inzetten in validator nodes.

Het zal ook de manier waarop gebruikers transacties uitvoeren met het netwerk verbeteren, door het "veiling-achtige" beheersysteem voor netwerkverbindingen te verwijderen dat gebruikers dwingt gasprijzen op te bieden om hun transacties snel te laten verwerken.

Ervan uitgaande dat het wordt aangenomen, is een analist van mening dat dit de prijs van Ethereum het komende jaar aanzienlijk zou kunnen verhogen.

Pentoshi, een pseudonieme analist, wees erop dat de jaarlijkse uitgifte zal worden teruggebracht van 4 procent naar 1,5 procent, waarbij alleen dit feit ETH mogelijk meer dan $1.000 per token zou kunnen opleveren.

“EIP-1559 in 9 maanden. ETH heeft de mogelijkheid om deflatoir te worden. De huidige uitgifte is 4% per jaar, hetzelfde als BTC. ETH 2 wordt verlaagd tot 1,5%. Een eigen halving zonder het label. ETH is nodig voor alles … Gas. DeFi. Alts. Staking. Uniswap… $ 1.000 + in 2021”

De samenvloeiing van EIP-1559 en ETH 2.0 zou Ethereum een ​​enorm opwaarts momentum kunnen geven vanaf 2021, waardoor de bruikbaarheid wordt verbeterd, meer gebruik wordt aangemoedigd en de tokenomics worden verbeterd.

Het deposit contract voor Ethereum 2.0 bevat nu 50.849 Ether (ETH), met een waarde van ongeveer $22 miljoen op het moment van schrijven.

Dit is iets minder dan 10% van de minimaal vereiste van 524.288 ETH, of $230 miljoen. Ethereum 2.0 wordt op 1 december gelanceerd - maar alleen als de minimale inzetdrempel zeven dagen voor die datum wordt bereikt.


10/11/2020 - 22u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram