Web3 / Alts

Speculatie aangewakkerd door de vrijgave van 75 miljoen XRP door Ripple

Op 16 oktober heeft Ripple een transactie geïnitieerd met 75 miljoen ontgrendelde XRP uit de 200 miljoen tokens die zijn behouden na de escrow van oktober.
cryptostheen 3 min lezen
Speculatie aangewakkerd door de vrijgave van 75 miljoen XRP door Ripple
Speculatie aangewakkerd door de vrijgave van 75 miljoen XRP door Ripple

Ripple's regelmatige maandelijkse inflatie van XRP heeft de wenkbrauwen doen fronsen, omdat het een praktijk is die vaak wordt geassocieerd met de strategische manoeuvres van het bedrijf op de cryptomarkt, met name tijdens volatiele gebeurtenissen zoals pump-and-dump scenario's met betrekking tot bitcoin.

Tegelijkertijd verplaatste Ripple Labs 75 miljoen XRP op dezelfde dag, wat leidde tot een aantal ongefundeerde geruchten in de cryptosfeer over de vermeende goedkeuring door de SEC van BlackRock's Bitcoin spot ETF. Deze plotselinge speculatie deed de prijs van BTC kortstondig stijgen van $27.700 naar $29.900 binnen enkele minuten, om uiteindelijk terug te vallen naar $28.000. Dit rimpeleffect had ook gevolgen voor andere cryptocurrencies, waaronder XRP.

Het is opmerkelijk dat slechts enkele dagen eerder, op 10 oktober, Ripple al een vergelijkbare transactie had geïnitieerd, waarbij 60 miljoen ontgrendelde XRP werd vrijgegeven. De recente beweging van tokens volgde een vergelijkbaar traject, waarbij deze tokens zes verschillende accounts passeerden voordat ze in kleine hoeveelheden werden gedistribueerd naar vier verschillende exchanges, wat sterk suggereert dat ze voornamelijk werden verkocht.

Na de belangrijke vrijgave van 1 miljard ontgrendelde XRP op 1 oktober, nam Ripple stappen om 800 miljoen te vergrendelen in nieuwe escrows, met behoud van 200 miljoen tokens in het "Ripple (1)" account. Vervolgens werden 60 miljoen tokens uitgegeven, waardoor er 140 miljoen vrijgegeven XRP overbleven.

De verzamelde data, die verwijzen naar de XRP Scan, werpen licht op de potentiële impact van de inflatie van XRP op de koopkracht van de houders, zowel op de korte als op de lange termijn. Deze informatie werd op 17 oktober uit het openbare grootboek van het token gehaald.

In het kader van deze transactie werden 75 miljoen van de resterende 140 miljoen XRP op 16 oktober overgeboekt van de rekening "Ripple (1)" naar een onbekend adres met de naam "rJqiM...La8nE". Ongeveer vijf uur later werden 70 miljoen van deze tokens doorgestuurd naar "rP4X2...sKxv3".

Van de oorspronkelijke 75 miljoen XRP (in handen van "rJqiM...La8nE") werd ook 1,05 miljoen XRP gestuurd naar "rKL6i...S5Xwa", met een onmiddellijke overdracht naar een account op Bitstamp, waarschijnlijk bedoeld voor de spotmarkt.

Doorgaand op het spoor, stuurde "rP4X2...sKxv3" slechts 26 miljoen ontgrendelde XRP door naar "rhWt2...E32hk", van de oorspronkelijk ontvangen 70 miljoen tokens. Vervolgens werd 32,205 miljoen XRP onmiddellijk doorgestuurd naar "rJgpQ...7hCvf", en een totaal van 63,205 miljoen werd op dezelfde manier doorgestuurd naar "r4wf7...h4Rzn". Deze accounts liquideerden duidelijk een deel van hun eerdere holdings.

Bovendien verdeelde het laatste adres in deze reeks het hele bedrag over vier bekende gecentraliseerde exchange wallets en een onbekend adres met de naam "rsdkG...apapb". Dit patroon weerspiegelde nauw de gebeurtenissen van de vorige maand en suggereert sterk dat er een gemeenschappelijke entiteit achter de distributie van maandelijks ontgrendelde XRP zit, gezien het consistente gebruik van dezelfde accounts.

Bovendien kunnen de gevolgen op lange termijn van de vrijgave en de voortdurende maandelijkse inflatie van tokens mogelijk invloed hebben op de prijs van XRP als deze ooit in de buurt komt van zijn hoogterecord in marktkapitalisatie, wat zou kunnen leiden tot een waardevermindering van bijna 30%.

Ripple Labs, het bedrijf achter de cryptocurrency XRP, heeft te maken gehad met kritiek en kritisch onderzoek naar verschillende aspecten van zijn activiteiten. Belangrijke punten van zorg zijn de sterke centralisatie van XRP, de initiële distributie van XRP en Ripple's focus op het betalingsnetwerk, RippleNet. Sommige critici zetten vraagtekens bij de transparantie van Ripple Labs en hebben het bedrijf beschuldigd van misleidende marketingpraktijken en zelfverrijking.

Ripple vertrouwt niet op een proof-of-work of proof-of-stake consensusmechanisme zoals veel andere blockchains. In plaats daarvan gebruikt het een consensus protocol dat wordt gecontroleerd door een beperkt aantal validators. Critici beweren dat dit gebrek aan mining en decentralisatie het in wezen geen blockchainnetwerk maakt, maar een gecentraliseerd betalingsnetwerk.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.