13 juli 2022

Wall Street ziet Bitcoin eerder $10.000 bereiken volgend jaar in plaats van $30.000, blijkt uit onderzoek

Nu Bitcoin (BTC) blijft hangen rond de $20.000 en een poging deed om terug omhoog te klimmen, verdwijnt het gevoel van onheil en somberheid rond het digitale activum langzaam voor sommige beleggers.

Echter blijven anderen, zoals beleggers op Wall Street, voorspellen dat de waarde van Bitcoin in de nabije toekomst aanzienlijk zal afnemen en geloven dat de cryptomunt eerder het niveau van $10.000 zal raken, wat de waarde opnieuw met bijna de helft zou verminderen, dan dat het terug zal klimmen naar $30.000, volgens 60% van de 950 investeerders die reageerden op de laatste MLIV Pulse enquête die Bloomberg eerder deze week vrijgaf.

Beleggers voorspellen dat BTC eerst op $10k en dan pas op $30k zal handelen // Bron: MLIV Pulse Survey

De al te pessimistische kijk van beleggers blijkt uit de ongelijkmatige voorspelling. Onrustige kredietverstrekkers, instortende valuta's en het einde van het goedkope geldbeleid uit het verleden dat een speculatieve razernij op de financiële markten stimuleerde, hebben allemaal een negatieve impact gehad op de crypto-industrie, die als gevolg daarvan volledig door elkaar is geschud.

Professionele beleggers hebben een positievere kijk op cryptocurrencies

Het sentiment dat cryptomunten waardeloos zijn, werd geuit door meer dan een kwart van de retailbeleggers, wat veel hoger was dan het percentage institutionele beleggers dat deze mening uitte. Interessant genoeg hadden professionele beleggers, als het ging om digitale activa, een positievere houding.

Deze markt blijft over het algemeen verdeeld: hoewel ongeveer 28% van de totale respondenten er vrij zeker van is dat cryptomunten de toekomst van de financiële wereld vertegenwoordigen, is 20% van mening dat cryptomunten volstrekt waardeloos zijn.

Beleggers zijn sceptisch over crypto // Bron: MLIV Pulse Survey

BTC is met meer dan tweederde gedaald sinds het in november de $69.000 bereikte. Toch is de munt al sinds september 2020 niet meer voor minder dan $10.000 verhandeld.

Angst in de wereld straalt af op financiële markten

Jared Madfes, een partner bij het durfkapitaalbedrijf Tribe Capital, zei: "Het is heel gemakkelijk om op dit moment angstig te zijn, niet alleen in crypto maar in het algemeen in de wereld." Volgens hem weerspiegelt de wijdverspreide overtuiging dat de prijs van Bitcoin zou blijven dalen "de inherente angst van mensen in de markt."

De recente waardedaling van cryptocurrencies zal naar verwachting de hoeveelheid druk op overheden vergroten om hun toezicht op cryptoactiva te verscherpen.

De overgrote meerderheid van de respondenten is van mening dat dit soort toezicht gunstig is, omdat het vertrouwen kan vergroten en kan leiden tot een bredere acceptatie onder particuliere en institutionele beleggers.

Tussenpersonen zijn het vertrouwen in de markt niet ten goede gekomen

Consumenten die verliezen hebben geleden door het falen van de zogenaamde stablecoin TerraUSD en lastige tussenpersonen zoals Celsius Network en broker Voyager Digital Ltd. zullen de actie van de overheid waarschijnlijk wel waarderen.

De ontwikkeling van eigen vormen van digitale valuta door centrale banken voor gebruik bij digitale transacties is een andere mogelijkheid die wordt overwogen.

Volgens de enquête zullen recente prijsdalingen en uitdagingen van centrale banken waarschijnlijk Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) niet onttronen.

Hoewel de meerderheid van de respondenten denkt dat één van deze twee over vijf jaar nog steeds een drijvende kracht zal zijn, denkt een aanzienlijk deel van de respondenten dat digitale valuta's van centrale banken of CBDC's in de toekomst een cruciale rol zullen spelen in het financiële systeem.

De informatie op deze website is louter informatief en geen financieel advies.


Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram