22 oktober 2021

Walmart is stiekem begonnen met het plaatsen van Bitcoin geldautomaten

De retailgigant is in de Verenigde Staten begonnen met het aanbieden van Bitcoin via 200 van zijn Coinstar kiosken in een samenwerking met cryptobedrijf Coinme.

Walmart, 's werelds grootste bedrijf naar omzet, heeft op vrijdag bevestigd dat het sinds kort klanten Bitcoin (BTC) laat kopen in verschillende Amerikaanse winkels.

Klanten kunnen de cryptomunt kopen bij ATM-machines van Coinstar. Een journalist van het Amerikaanse mediaplatform Coindesk heeft geverifieerd dat de service werkt, door een kleine hoeveelheid BTC te kopen bij een Walmart in Pennsylvania op 12 oktober.

Een met Bitcoin uitgeruste Coinstar kiosk bij een Walmart // Bron: Kevin Reynolds van Coindesk

"Coinstar heeft, in samenwerking met Coinme, een proefproject gelanceerd waarmee klanten van Walmart contant geld kunnen gebruiken om Bitcoin te kopen," vertelde communicatiedirecteur Molly Blakeman. "Er zijn 200 Coinstar kiosken gevestigd in enkele winkels van Walmart in de Verenigde Staten die deel uitmaken van deze testfase."

Coinstar is vooral bekend omdat het consumenten in staat stelt om munten in te wisselen voor contant geld of cadeaukaarten. De mogelijkheid om Bitcoin te kopen met contant geld wordt mogelijk gemaakt door Coinme, een cryptobedrijf die zich focust op digitale wallets en andere betaaldiensten en dat daarnaast gespecialiseerd is in Bitcoin geldautomaten (BTM's).

Hoewel de grootschalige uitrol van BTM's goed zou kunnen zijn voor verdere adoptie, zijn er zorgen over het witwassen van geld, zei Seth Sattler, compliance director van BTM-aanbieder DigitalMint.

Dat komt omdat sommige beheerders van zo'n geldautomaten een oogje dichtknijpen voor het relatief hoge niveau van illegale activiteiten die de machines aantrekken, zei hij. Daaronder vallen zogenaamde geldezels, mensenhandelaars en andere diverse oplichters.

In de afgelopen 18 maanden heeft DigitalMint, dat slechts 5% van het totale BTM-transactievolume voor zijn rekening neemt, $5 miljoen geweigerd en teruggegeven aan fraudeslachtoffers, aldus Sattler, die ook een vooraanstaande bijdrage levert aan de onlangs bijeengeroepen Cryptocurrency Compliance Cooperative.

"Grote retailers moeten ervoor zorgen dat ze weten met welke leverancier ze in zee gaan en wat die organisatie doet om risico's te beheren," zei Sattler in een interview.

De interface van Coinme voor het kopen van Bitcoin bij Walmart // Bron: Kevin Reynolds van Coindesk

Bitcoin ATM's of BTM's zijn in veel landen in de wereld geïnstalleerd, ook in België en Nederland kan u ze op verschillende plaatsen terugvinden. Vanwege de zeer hoge kosten die verschillende providers opleggen, is het aan te raden enkel gebruik te maken van een Bitcoin geldautomaat indien u over weinig andere opties beschikt. De huidige verdeling van de machines over verschillende landen kan u terugvinden op de website van CoinATMradar.


Eenvoudig cryptocurrencies kopen kan met Bancontact, creditcard of via SEPA banktransfer bij een online handelsplatform. Bij dezelfde website kunt u deze dan ook terug verkopen en/of verhandelen. Lees meer.

Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram