x Oud archief

Warren Buffett investeert $1 miljard in cryptobank, dumpt aandelen van Visa en Mastercard

cryptostheen 1 min lezen

Berkshire Hathaway van Warren Buffet dumpte een deel van zijn belangen in Visa en Mastercard en verhoogde zijn belang in Nubank, de grootste fintech bank in Brazilië die ook populair is bij cryptohandelaars in het land.

In een document van eerder deze week maakte het industriële conglomeraat bekend dat het voor $1 miljard aan aandelen van Nubank had gekocht in het vierde kwartaal van 2021. Anderzijds verkocht het voor respectievelijk $1,8 miljard en $1,3 miljard aan aandelen van Visa en Mastercard, wat wijst op een verschuiving van kredietbedrijven naar hun fintech rivalen.

Buffett is populair om zijn voorzichtige benadering van beleggen, met name in de heetste sectoren van de markt, zoals fintech. De ervaren investeerder heeft ook opkomende gedecentraliseerde financiële oplossingen zoals Bitcoin (BTC) afgebroken, door het belachelijk te maken als een activum dat “niets creëert”.

Maar het nieuwe belang van Berkshire in Nubank toont aan dat Buffett zich de laatste tijd milder opstelt tegenover fintech. Het investeringsbedrijf had in juli 2021 een bedrag van $500 miljoen geïnvesteerd in de start-up. Zijn rendement op de genoemde investering bedroeg $150 miljoen in december 2021 nadat Nubank debuteerde op de New York Stock Exchange (NYSE: NU).

Het bedrijf is een ander type bank dan dat we kennen in het traditionele bankensysteem. In tegenstelling tot andere banken laat het bedrijf cryptomunten toe in haar transacties en biedt zij producten aan zoals Bitcoin ETF’s of trackers.

Hoewel de eigenaars van het bedrijf al lang kritiek hebben op de markt van digitale activa, is de investering van Berkshire Hathaway in Nubank niet de eerste keer.

Terwijl Warren Buffett sinds begin vorig jaar blijft investeren in cryptoprojecten, liet hij ook enkele andere opties op de lijst vallen, waarbij hij vooral traditionele activa overslaat.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.