15 mei 2021

Was de correctie op Bitcoin gepland? 4 theorieën voor meer oplettendheid

Met zoveel FUD op de Bitcoin- en cryptomarkt, hebben velen zich afgevraagd of de recente prijsactie het resultaat was van een "gecoördineerde aanval".

Schrijver en influencer Rob O'Neill gelooft dat er 4 mogelijke theorieën zijn die instituties en 'de ultrarijken' als de belangrijkste katalysator kunnen aanwijzen voor de snelle crash van Bitcoin.

O'Neill beweert dat deze entiteiten het gevoel hebben dat ze de begindagen van cryptocurrencies en BTC hebben gemist. Daarom proberen ze meer controle over de industrie te krijgen, omdat ze erkennen dat cryptocurrencies er zijn om te blijven. De nieuwe rijkdom die door BTC wordt gecreëerd, kan een bedreiging vormen voor het establishment. O'Neill zei:

“Voorspelling 1. De komende jaren zullen er tal van herhaalde pogingen zijn om cryptomarkten te laten crashen. Deze zullen worden gecoördineerd, en instituties + rijke mensen zullen enorme bedragen op de dips kopen. We hebben net één van deze zien gebeuren.”

Op dit punt zouden deze instituties en de elite kunnen proberen hun crypto van elk groot project te vergroten, zoals Bitcoin en Ethereum (ETH). Bovendien zouden ze overheidssteun kunnen krijgen in ruil voor de bescherming van fiatvaluta's. O'Neill zei:

“Voorspelling 2. De overheid zal worden gebruikt om de detailhandel sterk aan te vallen en op te lichten om instituties te bevoordelen en te voorkomen dat de detailhandel serieuze welvaart creëert. Er zullen belastingen, inbeslagnames van munten en tal van voorschriften zijn die de detailhandel beletten te profiteren.”

Niet Bitcoin maar proof-of-work wordt aangevallen

De derde voorspelling betreft gecentraliseerde cryptobeurzen en platforms met Know-Your-Customer (KYC) -beleid. In de VS is het afgelopen jaar regelgeving voorgesteld om te proberen meer informatie te verkrijgen van deze platforms en de zogenaamde wallets, maar ook in Europa zijn ze druk op zoek naar een regelgevend kader.

Tot nu toe zijn er nog geen goedgekeurd en hebben ze een duwtje in de rug gekregen van de crypto community. O'Neill zei echter:

“Als u munten op een cryptobeurs heeft, moet u dit serieus nemen. Ze zullen namen aan de adressen van digitale portemonnees koppelen en alle soevereiniteit van crypto zal verdwijnen… Tenzij je slim en anoniem bent.”

Een ander potentieel kernpunt voor een aanval zou het consensusprotocol proof-of-work (PoW) kunnen zijn, aangezien deze blockchainnetwerken in theorie het meeste gedecentraliseerde karakter hebben en het meest veilig zijn.

O’Neill gelooft dat er meer en meer verhalen zullen worden geplaatst over het energieverbruik, energie-afval en andere anti-milieu argumenten die het publiek in de richting van op proof-of-stake (PoS) gebaseerde projecten kunnen wenden. Deze zijn 'gemakkelijker' te controleren door een groot deel van het totale aanbod van een cryptocurrency in beslag te nemen.

“Uiteindelijk weet ik niet wat er gaat gebeuren en kan ik de toekomst niet voorspellen. Dit is gewoon mijn visie van wat volgens mij de voor de hand liggende pionnen zijn tegen crypto van de elite en het soort uitkomsten waarnaar ze op zoek zullen zijn. Zullen ze slagen? Dat hangt ervan af. Ik denk dat we een mix van beide zullen zien…”

Op het moment van schrijven handelt BTC rond het niveau van $50.000 met een winst van iets meer dan 1% in de afgelopen 24 uur. Op een middelhoog tijdsbestek blijft de grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie verliesgevend na de crash van deze week.


Join ons op Telegram!
Crypto Chat | Nieuws BE & NL

15/05/2021 - 03u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram