29 januari 2022

Wetsvoorstel ingediend om Bitcoin een wettig betaalmiddel te maken in Arizona

Senator Wendy Rogers heeft een wetsvoorstel ingediend om Bitcoin (BTC) een wettig betaalmiddel te maken in de Amerikaanse staat Arizona.

Senator Wendy Rogers heeft een wetsvoorstel ingediend om Bitcoin een wettig betaalmiddel te maken in de Amerikaanse staat Arizona.

Het wetsvoorstel wil Bitcoin (BTC) toevoegen aan de lijst van instrumenten die in Arizona als wettig betaalmiddel worden beschouwd om de digitale valuta daar tot een wettig ruilmiddel te maken, zodat inwoners schulden, openbare lasten, belastingen en boetes met BTC kunnen betalen.

Als de wet van kracht wordt, kunnen alle financiële transacties die momenteel in Amerikaanse dollars worden gedaan, in de staat waarschijnlijk in Bitcoin worden gedaan, inclusief betalingen en uitbetalingen. Burgers zouden ervoor kunnen kiezen om hun salaris direct in BTC te ontvangen en bedrijven zouden volledige vrijheid hebben over hoe en wanneer ze de cryptomunt kunnen gebruiken.

Het wetsvoorstel heeft het specifiek over de grootste cryptomunt en het enige peer-to-peer systeem dat erin slaagde het double-spendingprobleem van digitaal geld betrouwbaar op te lossen, in plaats van cryptocurrencies in het algemeen en noemt daarmee geen andere digitale valuta.

Arizona zou de eerste Amerikaanse staat kunnen worden die Bitcoin als wettig betaalmiddel erkent als het wetsvoorstel doorgaat en wordt goedgekeurd.

El Salvador werd in september het eerste land ter wereld dat het digitale activum tot wettig betaalmiddel maakte nadat president Nayib Bukele een wetsvoorstel indiende dat BTC gelijk zou stellen aan Amerikaanse dollars, de andere munt met de status van wettig betaalmiddel in het Centraal-Amerikaanse land.

Het toestaan van de vrijheid om transacties te verrichten en rijkdom op te slaan in een onkreukbare vorm van geld die ook nog eens gezonder is dan de dollar, is op lange termijn positief voor de staat Arizona en zijn inwoners.

Soortgelijke voornemens broeien in Texas. Kandidaat-gouverneur Huffines zei dat hij zal proberen Bitcoin een wettig betaalmiddel te maken in zijn staat als hij de verkiezingen wint.


Cryptocurrencies en blockchaintechnologie - Nog steeds veel vragen, maar weinig antwoorden? Lees meer in de Crypto Gids (FAQ) van Dutch Crypto News

Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram