x Oud archief

Whales kochten $3 miljard aan Bitcoin toen de prijs daalde, zegt Chainalysis

cryptostheen 2 min lezen

Grote investeerders gebruikten vorige week de marktcrash van Bitcoin om meer munten te verwerven, volgens blockchain-analysebedrijf Chainalysis.

In zijn laatste rapport schreef hoofdeconoom Philip Gradwell dat ‘whales’ vorige week 77.000 BTC kochten, een bedrag dat momenteel iets meer dan $3 miljard waard is. Dit is gebaseerd op de monitoring van on-chain data door Chainalysis.

Vorige week daalde de prijs van Bitcoin aanzienlijk van $49.000 naar een dieptepunt van (gemiddeld) $32.000, waarbij op een gegeven moment $3,3 miljard aan liquidaties in één uur werd weggevaagd.

Het rapport met marktinformatie van de afgelopen weken komt overeen met de rapportage dat hedgefondsen en vermogensbeheerders de dip kochten, met name in het bereik van $30.000 – $35.000.

Volgens het rapport van Chainalysis zag deze prijscrash een aanzienlijke hoeveelheid Bitcoin dat met verlies op het netwerk werd verplaatst. Gradwell verklaarde dat 1,2 miljoen BTC werd verzonden met een verlies van 5% – 25%, waarbij 120.000 BTC werd verplaatst met een verlies van 25% of hoger.

“Dit was echter een kleiner aantal Bitcoin dat met verlies werd verzonden dan de marktcrash eind 2017 en half maart 2020, wat suggereert dat vorige week niet de ergste capitulatie van houders in de geschiedenis van Bitcoin was”, zei hij.

Bitcoin met verlies verplaatst op het netwerk // Bron: Chainalysis

Gemeten in Amerikaanse dollars stapelden de verliezen zich echter op. Het rapport meldde dat vorige week $3,2 miljard met verlies werd verkocht, munten die pas 4-13 weken eerder waren verworven. In termen van waarde in fiatgeld was het “de slechtste week ooit voor Bitcoin-investeerders.”

Het was een gelijkaardig beeld voor het token achter Ethereum. Vorige week was de grootste hoeveelheid Ether ooit, met verlies verplaatst. Het rapport meldde dat 22,6 miljoen ETH werd verzonden met een verlies van 5% – 25%. Aan de andere kant merkte Gradwell op dat, “terwijl mensen verliezen namen op Ethereum, ze procentueel niet extreem groot waren.”

Volgens het rapport is de prijs van Bitcoin het afgelopen jaar veel dichter naar de gemiddelde aankoopprijs teruggekeerd. Gradwell merkte op dat de gemiddelde aankoopprijs $37.800 was, een getal waar Bitcoin onder was gezakt, maar onlangs weer heeft teruggewonnen.

Gemiddelde aankoopprijs van Bitcoin door investeerders // Bron: Chainalysis

De econoom zei dat de prijzen voor zowel Bitcoin (BTC) als Ether historisch gezien vaak teruggekeerd zijn naar deze gemiddelde aankoopprijs en dat het doorgaans een bodem oplevert, met uitzondering van de cryptocurrency-crisis van 2018.

Voor Ethereum (ETH) is de gemiddelde aankoopprijs het afgelopen jaar $1.700, een niveau waarnaar ETH tijdens deze crash niet is teruggekeerd. Momenteel is de prijs van Ether met $2.700, $1.000 hoger dan dit niveau.

De informatie op deze website is louter informatief en geen financieel advies.

[mcrypto id=”8342″]

Join ons op Telegram!
Crypto Chat | Nieuws BE & NL

28/05/2021 – 06u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.