16 maart 2021

WhatsApp concurrent Signal accepteert Bitcoin, Ethereum en andere cryptocurrencies

Versleutelde berichten-applicatie Signal is begonnen met het accepteren van donaties in 12 cryptocurrencies, waaronder Bitcoin en Ether.

Gebruikers van de populaire op privacygerichte berichten-app Signal kunnen het project nu ondersteunen met cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC).

Signal heeft maandag officieel aangekondigd dat het platform is begonnen met het accepteren van cryptodonaties als een vorm van ondersteuning voor de Signal Technology Foundation, de non-profitorganisatie achter de app. “Als non-profitorganisatie zijn we afhankelijk van uw steun. Als je geduldig hebt gewacht tot Signal cryptocurrency-donaties accepteert, hoef je niet langer je vrijgevigheid achter te houden,” schreef Signal.

Donaties in cryptovaluta maken nu deel uit van de sectie 'Donate' van Signal op de officiële website, waarin wordt gespecificeerd dat de nieuwe functie is ingeschakeld via het grote crypto-donatieplatform The Giving Block.

Signal accepteert 12 cryptocurrencies, waaronder Bitcoin, Ether (ETH), Litecoin (LTC), Bitcoin Cash (BCH), Gemini Dollar (GUSD), Basic Attention Token (BAT), Zcash (ZEC) en Chainlink's LINK.

"The Giving Block ondersteunt ook anonieme donaties", merkt Signal op in een memo bij het gedeelte over cryptodonaties.

Signal is een platformonafhankelijke berichtenservice met end-to-end codering. De Signal Technology Foundation werd in februari 2018 gelanceerd door WhatsApp medeoprichter Brian Acton, die zowel WhatsApp als Facebook verliet om in 2017 Signal te creëren.

In januari beweerde de oprichter van Platformer-nieuwsbrief Casey Newton dat Signal betalingsfuncties aan het testen was met het door Binance ondersteunde Stellar-gebaseerde privacy-muntenplatform MobileCoin, waarbij hij opmerkte dat Signal CEO Moxie Marlinspike ook als adviseur fungeert voor het MobileCoin-project.


Join ons op Telegram!
Crypto Chat | Nieuws BE & NL

16/03/2021 - 18u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram