10 december 2021

WhatsApp implementeert transacties met cryptomunten

Eén van de meest gebruikte mobiele applicaties om te chatten laat je binnenkort crypto direct in WhatsApp versturen en ontvangen.

Ondanks het feit dat sommige senatoren in de Verenigde Staten zich verzetten tegen de lancering van producten en diensten rond cryptocurrencies, gaat de ontwikkeling van Novi in WhatsApp, de digitale wallet van de socialmediagigant Meta (voorheen Facebook), gestaag door.

Stephane Kasriel, head of Meta's cryptocurrency and fintech unit Novi, kondigde woensdag officieel aan dat het product WhatsApp Messenger van Meta, is begonnen met het testen van transacties via de Novi wallet.

Volgens de leidinggevende is de nieuwe functie beschikbaar voor een "beperkt aantal mensen in de VS", waardoor gebruikers "direct en zonder kosten" geld kunnen versturen en ontvangen via WhatsApp.

Kasriel merkte op dat Meta heeft kunnen testen en leren welke mogelijkheden en functionaliteiten "het belangrijkst zijn voor de mensen" sinds het half oktober een pilotversie van Novi introduceerde. Hij voegde eraan toe dat het gebruik van Novi geen invloed heeft op de privacy van persoonlijke berichten en gesprekken op WhatsApp, "die altijd end-to-end versleuteld zijn."

Will Cathcart, head of WhatsApp bij Meta, bevestigde het nieuws op Twitter en merkte op dat sommige Amerikaanse gebruikers nu geld kunnen versturen en ontvangen met Novi op WhatsApp.

"Mensen gebruiken WhatsApp om het versturen van geld naar geliefden te coördineren en nu zal Novi hen helpen om dat veilig, direct en zonder kosten te doen," schreef hij.

Voorheen bekend als Facebook, lanceerde Meta in oktober officieel een proefproject met digitale valuta in samenwerking met het cryptobedrijf Coinbase en uitgever van stablecoin Paxos. De pilotversie werd in eerste instantie uitgerold in de VS en Guatemala, met behulp van Pax Dollar (USDP), een dollar-pegged stablecoin uitgegeven door cryptobedrijf Paxos.

Een Amerikaanse non-profitorganisatie, het Open Markets Institute, stuurde vervolgens een brief naar meerdere toezichthouders, waaronder het Amerikaanse ministerie van Justitie, met als argument dat Meta zich mogelijk bevindt "in de illegale business van het ontvangen van deposito's zonder een bankcharter." De organisatie wees er specifiek op dat USDP één van de kleinere stablecoins is "met veel minder liquiditeit en gebruik" dan de top stablecoins zoals Tether (USDT) en USD Coin (USDC).

"Er zijn verschillende juridische en regelgevende implicaties voor het project van Facebook die bijzondere aandacht verdienen van bepaalde agentschappen," stelde de brief van het Open Markets Institute.


Join ons op Telegram!
Crypto Feed | Nieuws BE & NL

Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram