x Oud archief

Woning in Portugal verkocht voor 3 BTC in een historische verkoop met alleen cryptomunten

cryptostheen 1 min lezen

Begin mei werd gemeld dat een onroerend goed in Braga, Portugal, uitsluitend voor cryptomunten is verkocht, zonder dat er een omzetting in euro’s heeft plaatsgevonden. Met deze deal zal de vastgoedsector een primeur hebben gekend.

Het appartement in Portugal werd gekocht voor 3 Bitcoin (BTC), wat gelijk staat aan ongeveer €110.000. Getuigen bij de ondertekening van de akte waren vertegenwoordigers van het vastgoedbedrijf Zome, het advocatenkantoor Antas da Cunha Ecija, de voorzitter van notarissen en andere partners van Crypto Valley Zwitserland.

Zome kondigde de ontwikkeling aan in een bericht op Facebook, waarbij het benadrukte dat het bedrijf “in de frontlinie” staat als het gaat om web3 technologie en de adoptie van crypto:

“Deze akte vertegenwoordigt een historische mijlpaal, de overdracht van een digitaal activum naar een fysiek activum – een huis – zonder enige omzetting naar fiatgeld. Wij geloven dat er vandaag een nieuwe wereld van mogelijk zakendoen in vastgoed opengaat!”

Carlos Santos, chief technology van Zome, is van mening dat de overeenkomst het bedrijf nieuwe mogelijkheden zou bieden. Volgens Nuno da Silva Vieira, een advocaat van Antas da Cunha Ecija, heeft de deal het potentieel om een “grote kans op groei en waardecreatie” in Portugal te vormen.

Andere op web3 gerelateerde initiatieven worden nu gecreëerd door Zome en zullen “zeer binnenkort” worden gepresenteerd, aldus de conclusie van het blogbericht van het bedrijf.

Tot vorige maand was het voor het kopen van onroerend goed met cryptocurrencies noodzakelijk dat de koper zijn bezittingen eerst omzette in euro. Sindsdien heeft de Portugese orde van notarissen echter expliciete richtlijnen ontwikkeld voor het opstellen van akten voor vastgoedtransacties die volledig via digitale activa worden uitgevoerd.

Een vergelijking van de waarde tussen het moment waarop de akte werd geregistreerd en het moment waarop het contract werd ondertekend, alsook tussen de data van de twee documenten, zou nodig zijn om te beoordelen of de transactie al dan niet legaal was als deze meer dan €200.000 waard was.

Onlangs bevestigden toezichthouders in het land dat de eerste bank een goedkeuring had gekregen om crypto bewarings- en handelsdiensten aan te bieden.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.