Crypto Nieuws BE & NL // DCN
411 subscribers
289 photos
897 links
« DutchCryptoNews.com »
« Nieuwsoverzicht »
« Crypto (gerelateerd)
nieuws & leerplatform »

De cryptogids voor België
& Nederland! 📊🗞
Download Telegram
🌐 Grayscale zou de Amerikaanse toezichthouder kunnen aanklagen als een Bitcoin spot ETF opnieuw wordt afgewezen »

Grayscale Investments zou mogelijk de Securities Exchange Commission (SEC) kunnen aanklagen als het agentschap er niet in slaagt de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) om te zetten in een Bitcoin spot Exchange-Traded Fund (ETF).

https://dutchcryptonews.com/grayscale-zou-de-amerikaanse-toezichthouder-kunnen-aanklagen-als-een-bitcoin-spot-etf-opnieuw-wordt-afgewezen/
🌐 Litouwen wilt anonieme wallets verbieden na Europees besluit om anonimiteit bij crypto aan te vechten »

Litouwen wilt anonieme wallets verbieden en strenge regels opleggen aan cryptobeurzen in een poging om het witwassen van geld, het financieren van terrorisme en het ontduiken van sancties tegen te gaan. De voorlopige maatregel is in afwachting van het definitief besluit van de Europese Unie.

https://dutchcryptonews.com/litouwen-wilt-anonieme-wallets-verbieden-na-europees-besluit-om-anonimiteit-bij-crypto-aan-te-vechten/
🌐 Jack Dorsey bouwt 'web5' aangedreven door Bitcoin »

Block Inc. wil web3 volledig links laten liggen en zich richten op een nieuw, op Bitcoin (BTC) gericht model voor identiteitsbeheer.

https://dutchcryptonews.com/jack-dorsey-bouwt-web5-aangedreven-door-bitcoin/
🌐 DCN //NIEUWSBRIEF 🌐

📨 6/06 - 13/06

Een nieuwe week vol nieuwe kansen. Benieuwd wat er zich afgelopen week afgespeeld heeft in cryptospace? Klik dan op onderstaande link voor onze nieuwsbrief!

Meld u aan voor een wekelijks overzicht: DutchCryptoNews.com

Fijne week toegewenst! 👌
🟡 #Bitcoin MVRV Z-Score

Entering oversold zone - marktwaarde ver onder de gerealiseerde waarde

Deze indicator is in het verleden zeer effectief geweest in het identificeren van periodes waarin de marktwaarde ongewoon hoog boven de gerealiseerde waarde beweegt. Deze periodes worden aangegeven door de z-score (rode lijn) die het roze vak op de grafiek binnengaat en de top van marktcycli aangeeft. Het is in staat geweest om de top van elke cyclus tot op twee weken nauwkeurig te bepalen.

Het laat ook zien wanneer de marktwaarde ver onder de gerealiseerde waarde ligt, wat wordt aangegeven door de z-score die het groene vakje op de grafiek binnengaat. Kopen tijdens deze periodes heeft historisch gezien een veel hoger rendement opgeleverd.
🟡 #Bitcoin Net Unrealized Profit/Loss (NUPL)

Entering capitulation zone - gunstig koopmoment voor de lange termijn

Deze indicator is zeer nuttig om het beleggerssentiment in de loop der tijd te volgen. Het belangrijkste principe van dit instrument is de verhouding tussen de marktkapitalisatie en beleggers die winst nemen.

Wanneer de marktkapitalisatie veel sneller stijgt dan de beleggers die winst nemen, zien we dat de markt oververhit raakt, wat te wijten is aan hebzucht en euforie bij beleggers (wanneer de indicator de bovenste banden bereikt). Voor de strategische belegger zijn dergelijke momenten historisch gezien gunstig om winst te nemen.

Als de indicator in de onderste banden terechtkomt, is het optimaal om te kopen en op lange termijn te houden.
🟡 #Bitcoin 200 Week Moving Average Heatmap

Entering oversold zone - marktwaarde onder het 200-wekelijks voortschrijdende gemiddelde

Deze indicator gebruikt een kleuren heatmap gebaseerd op de procentuele stijgingen van de 200WMA. Afhankelijk van de stijging van de 200WMA per maand, wordt een kleur toegewezen aan de prijsgrafiek.

In het verleden, wanneer we oranje en rode stippen op de prijsgrafiek zien, is dit een goed moment om te verkopen omdat de markt oververhit raakt. Periodes waarin de prijsstippen paars zijn en dicht bij het 200WMA liggen, zijn historisch gezien goede tijden om te kopen.
🔵😎 Tijdelijk vertraagde berichtgeving. Op tijd genieten
🟡 #Bitcoin Hash Ribbons Indicator

Hashrate dropping - sommige cryptominers kunnen het moeilijk krijgen

Deze indicator probeert periodes te identificeren waarin miners in nood zijn en mogelijk capituleren. De veronderstelling is dat dergelijke periodes zich kunnen voordoen wanneer de prijs op belangrijke dieptepunten staat en daarom een potentieel goede gelegenheid kunnen bieden om de dip te kopen voordat de prijs na verloop van tijd stijgt.
🟡 #Bitcoin Rainbow Price Chart Indicator

Fire Sale! territory - gunstig koopmoment voor de lange termijn

Deze grafiek gebruikt regenboogkleurige kanalen bovenop een logaritmische groeicurve om het marktsentiment te markeren.

De warmere bovenste kleuren van de regenbooggrafiek tonen wanneer de markt waarschijnlijk oververhit is. Dergelijke periodes zijn in het verleden goede tijden gebleken voor de strategische belegger om winst te nemen.

Wanneer de prijs daalt naar de koelere kleuren, is het algehele marktsentiment over het algemeen depressief en raken veel beleggers ongeïnteresseerd. De grafiek laat zien dat deze periodes doorgaans uitstekende tijden zijn voor de strategische belegger om meer te accumuleren.
🌐 De Grote Crypto Nieuws update (11/07/2022) »

Het stof is nog lang niet neergedaald nadat er chaos ontstond in de crypto-industrie omdat verschillende marktdeelnemers met een te hoge schuldenlast in financiële moeilijkheden zijn gekomen.

https://dutchcryptonews.com/de-grote-crypto-nieuws-update-11-07-2022/
🟡 #Ethereum ETH 2.0 Total Value Staked by Provider

TVL voor de Ethereum Consensus Layer overschrijdt 10% (Glassnode)

De totale hoeveelheid ETH gestort in het 2.0 contract heeft nu de 13 miljoen ETH overschreden, dat is 10,9% van de circulerende voorraad.

Lido is goed voor 4,137 miljoen ETH, en heeft daarmee meer dan 31,8% van de totale stake in handen.

Ter vergelijking, Coinbase, Kraken en Binance zijn samen goed voor 3,505 miljoen ETH, 27% van het totaal.
🌐 Wall Street ziet Bitcoin eerder $10.000 bereiken volgend jaar in plaats van $30.000, blijkt uit onderzoek »

Nu Bitcoin (BTC) blijft hangen rond de $20.000 en een poging deed om terug omhoog te klimmen, verdwijnt het gevoel van onheil en somberheid rond het digitale activum langzaam voor sommige beleggers.

https://dutchcryptonews.com/wall-street-ziet-bitcoin-eerder-10-000-bereiken-volgend-jaar-in-plaats-van-30-000-blijkt-uit-onderzoek/
🌐 Bijna 3.000 smart contracts op de Cardano blockchain »

Sinds de upgrade van het Cardano (ADA) netwerk in september 2021, waarbij onder andere de mogelijkheid werd geïntroduceerd voor programmeerbare contracten, is er enorme vooruitgang geboekt.

https://dutchcryptonews.com/smart-contracts-op-cardano-blockchain-op-de-rand-van-het-bereiken-van-3-000/
🌐 Euro bereikt laagste punt in 20 jaar van pariteit met de dollar »

De euro is deze week voor het eerst in twee decennia minder waard geworden dan de Amerikaanse dollar.

https://dutchcryptonews.com/euro-bereikt-laagste-punt-in-20-jaar-van-pariteit-met-de-dollar/
🌐 Ineenstorting cryptomarkt duwt Celsius Network in faillissement »

Crypto uitleenplatform Celsius Network heeft een faillissementsbescherming aangevraagd, zich aansluitend bij een reeks van cryptobedrijven die zich hebben geherstructureerd als reactie op een ernstige sell-off afgelopen jaar.

https://dutchcryptonews.com/ineenstorting-cryptomarkt-duwt-celsius-network-in-faillissement/
🌐 Crypto Nieuws update (25/07/2022) »

Het door krediet gedreven bloedbad teistert de cryptomarkt nog steeds, nu er meer duidelijkheid begint te komen over de onvermijdbare gebeurtenissen die het teweeg heeft gebracht.

https://dutchcryptonews.com/crypto-nieuws-update-25-07-2022/
🌐 Tesla onthult Bitcoin (BTC) vermogen en verkoopwinst »

Nadat het techbedrijf vorige week had gezegd dat het 75% van zijn Bitcoin had verkocht die het op de balans had staan, heeft het onthuld dat het nog steeds digitale activa bezit ter waarde van ongeveer 222 miljoen dollar.

https://dutchcryptonews.com/tesla-onthult-bitcoin-btc-vermogen-en-verkoopwinst/
🌐 Marktkapitalisatie van alle cryptomunten herovert opnieuw de grens van $1 biljoen »

De cryptomarkt lijkt hernieuwde koopdruk aan te trekken, wat leidt tot een kleine kapitaalinstroom die de totale marktwaarde opnieuw boven de $1 biljoen heeft geduwd.

https://dutchcryptonews.com/marktkapitalisatie-van-alle-cryptomunten-herovert-opnieuw-de-grens-van-1-biljoen/
🌐 Crypto Nieuws update (8/08/2022) »

Het Amerikaanse ministerie van financiën heeft Tornado Cash gesanctioneerd terwijl hacks verschillende projecten blijven teisteren. Verder was er verrassend weinig activiteit in de cryptocurrency industrie.

https://dutchcryptonews.com/crypto-nieuws-update-8-08-2022/