x Oud archief

XRP verliest strijd met Cardano en verlaat de top 5 voor het eerst in bijna 7 jaar

cryptostheen 2 min lezen

Voor het geval u het nog niet had opgemerkt, er ontbreekt een bepaalde munt in de top vijf van CoinMarketCap: het token van Ripple, XRP. Ondanks een waarde van meer dan $0,43, zakte de altcoin voor het eerst sinds 2014 naar de zesde plaats op de toonaangevende cryptocurrency ranking-website.

Top 10 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie // Bron: Coinmarketcap.com

Cardano (ADA) wist vorige week XRP voor het eerst te overtreffen. Het token achter de gelijknamige proof-of-stake blockchain is nu de vierde grootste cryptocurrency (na Bitcoin, Ethereum en de Tether stablecoin).

[cryptocurrency_widget type=”accordion” template=”info” color=”black” assets=”BTC~USD,ETH~USD,ADA~USD” start_expanded=”false” api=”cryptocompare.com” realtime=”false” animation=”disabled”]

De afwezigheid van XRP in de top vijf is schokkend, aangezien het al lang een vaste waarde is onder de grootste cryptocurrencies. De kloof is echter nog steeds te klein om de cryptocurrency in te halen en er is nog steeds wat heen en weer geschommel tussen de vijfde en zesde plaats vanwege prijsfluctuaties.

Het controversiële token kwam voor het eerst in de top vijf terecht in augustus 2013, dezelfde maand waarin de Securities and Exchange Commission (SEC) beweerde in een aanklacht dat Ripple “ongeregistreerde aanbiedingen en verkopen” van XRP begon te doen.

De laatste keer dat XRP uit de top vijf viel, was in juli 2014, toen Peercoin (PPC) en Nxt (NXR), de twee munten die alleen de oude garde zich nu herinneren, nog een ding waren. Na het uitvechten met Litecoin (LTC), was XRP voor een groot deel van 2015 de op één na grootste cryptocurrency voordat Ethereum het in februari 2016 overtrof.

In 2018 slaagde XRP er meerdere keren in om Ethereum (ETH) te “flippen”. 22 september 2018 was de laatste dag (tot nu toe) waarop het token de grootste altcoin was.

De XRP-munt daalde op 28 december tot wel $0,173, nadat talloze handelsplatforms en vermogensbeheerders het token begonnen te laten vallen in de nasleep van de SEC-rechtszaak.

Het herstelde zich vervolgens tot $0,75 op 1 februari, voordat er op dezelfde dag een grote crash plaatsvond, waardoor bezorgdheid ontstond over prijsmanipulaties.


[cryptocurrency_widget type=”button-link” template=”inverted” color=”black” assets=”XRP~USD” url=”https://dutchcryptonews.com/coins/xrp/” target=”_self” markup=”{logo} {name} {price_to}” api=”cryptocompare.com” realtime=”true”]

08/02/2021 – 18u45
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.