17 februari 2022

YouTube zoekt leidinggevende voor zijn web3 strategie

Een nieuwe post op Google Careers heeft gezinspeeld op de plannen van YouTube voor web3.

YouTube is op zoek naar een nieuwe product management director met ervaring in de crypto-industrie om de web3 strategie van het bedrijf te leiden.

Volgens een nieuwe advertentie op Google Careers is het bedrijf, dat eigendom is van Google, op zoek naar een leidinggevende die "de visie, strategie en een stappenplan voor web3 bij YouTube zal definiëren, communiceren en uitvoeren".

Web3 is een term die wordt gebruikt om de volgende revolutie van het internet te beschrijven dat gedecentraliseerd is en vertrouwt op publieke blockchains zoals Ethereum (ETH). Een kernmerk van web3 is dat gebruikers onafhankelijk digitale activa kunnen bezitten, of dit nu crypto-activa of non-fungible tokens zijn, die het eigendom van digitale kunst, avatars voor sociale media of zelfs virtueel onroerend goed aanduiden.

Volgens de advertentie van YouTube is het bedrijf op zoek naar een kandidaat met 15 jaar ervaring in productbeheer of -ontwerp terwijl hij werkt in "consumenteninternet en crypto".

De post bevat ook andere voorkeurskwalificaties, zoals een "begrip van web3 technologieën zoals cryptocurrencies, blockchain, consensusmechanismen en NFT's." Daarnaast moet de voorkeurskandidaat ervaring hebben met het bezitten en verhandelen van crypto-activa.

In de afgelopen zes maanden heeft web3 de interesse gewekt van socialmediagiganten als Facebook, Twitter, Reddit en nu ook YouTube. Deze platforms hebben plannen onthuld om gebruikers van sociale media hun eigen NFT's als profielfoto's te laten tonen en makers te helpen hun inhoud te gelde te maken met NFT's.

In januari zei YouTube CEO Susan Wojcicki dat het platform NFT's aan het onderzoeken was om een extra bron van inkomsten te bieden aan de makers van content. Verder legde de chief product officer Neal Mohan vorige week in een blogpost zijn visie uit dat "technologieën zoals blockchain en NFT's, content creators in staat kunnen stellen diepere relaties met hun fans op te bouwen."


Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram