x Oud archief

YouTube zoekt leidinggevende voor zijn web3 strategie

cryptostheen 1 min lezen

YouTube is op zoek naar een nieuwe product management director met ervaring in de crypto-industrie om de web3 strategie van het bedrijf te leiden.

Volgens een nieuwe advertentie op Google Careers is het bedrijf, dat eigendom is van Google, op zoek naar een leidinggevende die “de visie, strategie en een stappenplan voor web3 bij YouTube zal definiëren, communiceren en uitvoeren”.

Web3 is een term die wordt gebruikt om de volgende revolutie van het internet te beschrijven dat gedecentraliseerd is en vertrouwt op publieke blockchains zoals Ethereum (ETH). Een kernmerk van web3 is dat gebruikers onafhankelijk digitale activa kunnen bezitten, of dit nu crypto-activa of non-fungible tokens zijn, die het eigendom van digitale kunst, avatars voor sociale media of zelfs virtueel onroerend goed aanduiden.

Volgens de advertentie van YouTube is het bedrijf op zoek naar een kandidaat met 15 jaar ervaring in productbeheer of -ontwerp terwijl hij werkt in “consumenteninternet en crypto”.

De post bevat ook andere voorkeurskwalificaties, zoals een “begrip van web3 technologieën zoals cryptocurrencies, blockchain, consensusmechanismen en NFT’s.” Daarnaast moet de voorkeurskandidaat ervaring hebben met het bezitten en verhandelen van crypto-activa.

In de afgelopen zes maanden heeft web3 de interesse gewekt van socialmediagiganten als Facebook, Twitter, Reddit en nu ook YouTube. Deze platforms hebben plannen onthuld om gebruikers van sociale media hun eigen NFT’s als profielfoto’s te laten tonen en makers te helpen hun inhoud te gelde te maken met NFT’s.

In januari zei YouTube CEO Susan Wojcicki dat het platform NFT’s aan het onderzoeken was om een extra bron van inkomsten te bieden aan de makers van content. Verder legde de chief product officer Neal Mohan vorige week in een blogpost zijn visie uit dat “technologieën zoals blockchain en NFT’s, content creators in staat kunnen stellen diepere relaties met hun fans op te bouwen.”

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.