x Oud archief

Zuid-Koreanen hebben de afgelopen vier jaar $5 miljard verloren aan fraude in cryptomunten

cryptostheen 1 min lezen

De Zuid-Koreaanse politie heeft eerder deze maand 14 mensen gearresteerd die betrokken waren bij een cryptocurrency-fraudezaak van in totaal $3,5 miljard, waardoor de verliezen van het land voor de afgelopen vijf jaar op $5 miljard komt te staan, meldde het Zuid-Koreaanse dagblad Hankyoreh eerder deze week.

De verdachten die zijn aangehouden door het provinciale kantoor van Gyeonggi worden onderzocht op beschuldiging van het onderscheppen van digitale activa van 69.000 slachtoffers van juli vorig jaar tot voor kort, toen het Zuid-Koreaanse nationale politiebureau de ‘Virtual Asset Illegal Action Comprehensive Response Task Force’ oprichtte om zich te bewapenen tegen crypto gerelateerde criminaliteit.

Naarmate de populariteit van cryptocurrency-investeringen in het land groeit, nemen ook gerelateerde misdaden toe, waarbij het aantal hardhandige optredens tegen deze misdaden steeg van 41 gevallen in 2017 tot 333 gevallen vorig jaar, aldus het rapport.

Fraude en andere misdaden binnen de crypto-industrie vormen de meerderheid, met 218 gevallen, gevolgd door 31 gevallen van illegale activiteiten op cryptobeurzen en 84 gevallen van andere misdaden, zoals frauduleuze aankopen, volgens de korte uitsplitsing in het rapport van de Zuid-Koreaanse politie.

Terwijl de nieuw gevormde taskforce de strijd aangaat, legt de Zuid-Koreaanse minister van Financiën, Hong Nam-ki, de laatste hand aan de details over de nieuwe belastingwet. Vanaf januari volgend jaar zullen alle jaarlijkse winsten uit de handel in cryptocurrencies van meer dan 2,5 miljoen won ($2.253) onderworpen zijn aan een vermogenswinstbelasting van 20%, meldde Reuters.

Terwijl de overheid de regelgeving gericht op cryptocurrencies blijft versterken, zegt 54% van de Zuid-Koreanen dat ze belastingen op cryptovaluta ondersteunen.

Ondertussen zal de regering van Zuid-Korea vanaf 25 september het beheer van de naleving van de verplichtingen van exploitanten van cryptobedrijven versterken.

Bedrijven moeten voldoen aan de rapportagevereisten en hebben daarnaast meldingsplicht aan het Financial Information Analysis Institute. Degenen die dit niet doen, kunnen een gevangenisstraf van maximaal vijf jaar krijgen en een boete van maximaal 50 miljoen won ($44.000).

[mcrypto id=”8342″]

29/05/2021 – 11u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.