5 maart 2022

Zwitserland wil de crypto hub van Europa worden nu Bitcoin en USDT een wettig betaalmiddel zijn in Lugano

De progressieve Zwitserse stad wil onderdeel worden van de cryptocurrency hub in het centrum van Europa.

De Zwitserse stad Lugano heeft aangekondigd dat het cryptomunten zal erkennen als wettig betaalmiddel.

Volgens Michele Foletti, de burgemeester van de stad Lugano, zullen Bitcoin (BTC), Tether (USDT) en het eigen LVGA Points token van Lugano dezelfde erkenning krijgen als fiatvaluta's.

De aankondiging werd gedaan op een Plan B evenement, waar de sleutelfiguren van de stad de implicaties van het progressieve besluit bespraken samen met Paolo Ardoino, de CTO van Tether.

De beslissing om Bitcoin en Tether te accepteren als wettig betaalmiddel was 18 maanden in de maak, zei Pietro Poretti, de directeur van de stad Lugano. De stad begon eind 2020 te experimenteren met blockchaintechnologie en cryptobetalingen door een loyaliteitsprogramma op te zetten met zijn eigen token genaamd LVGA.

Alle transacties met het LVGA token werden gemaakt op de proof-of-authority blockchain van Lugano, die de stad vorig jaar ontwikkelde.

Hoewel geen van de panelleden het expliciet zei, werd de beslissing om Bitcoin als wettig betaalmiddel in te voeren zeker versneld door de stap van El Salvador afgelopen september, toen het land de eerste werd die een cryptomunt als geld erkende.

Poretti zei dat het besluit om cryptomunten tot wettig betaalmiddel te maken werd gedreven door de geschiedenis van de stad om vooruit te lopen op technologische ontwikkelingen.

"Lugano is de economische hoofdstad van Zuid-Zwitserland en is altijd een leider geweest in het creëren van nieuwe mogelijkheden," zei hij tijdens het panel.

Om de adoptie van blockchaintechnologie te versnellen, ging de stad een partnerschap aan met Tether en erkende zijn eigen stablecoin, USDT, als wettig betaalmiddel naast Bitcoin.

"Samenwerken met een bedrijf van het kaliber van Tether is een magneet die meer bedrijven zal aantrekken om naar Lugano te komen."

De bedrijven die besluiten om naar Lugano te komen, zullen kunnen profiteren van een genereus stimuleringspakket dat de stad met de hulp van Tether mogelijk heeft gemaakt.

Paolo Ardoino, de CTO van Tether, zei dat het bedrijf met de stad samenwerkte om een stimuleringsfonds van $100 miljoen te creëren, gericht op start-ups die hun hoofdkantoor en werknemers naar Lugano verplaatsen. Tether zal ook deelnemen aan de oprichting van een enorme crypto hub in het centrum van Lugano dat technologische start-ups van over de hele wereld zal huisvesten.

Ardoino noemde verder Polygon (MATIC) als zijn belangrijkste infrastructuurpartner bij het faciliteren van betalingen met stablecoins in Lugano. Na Ethereum (ETH) is Polygon het op één na grootste netwerk dat de USDT stablecoin kan hosten. De hoge verwerkingssnelheid, hoge schaalbaarheid en lage transactiekosten op Polygon zullen naadloos alle USDT betalingen in de stad mogelijk maken, legde hij uit.

Dit zal vooral belangrijk zijn gezien de enorme schaal van adoptie die Lugano verwacht te bereiken.

Volgens Poretti is er al een wijdverspreide inspanning geweest om betalingen met cryptomunten naar de publieke sector te brengen. Burgers zijn al in staat om vrijwel alle openbare diensten te betalen in cryptomunten, met inbegrip van persoonlijke en gemeentelijke belastingen, toegang tot de openbare infrastructuur en andere vergoedingen.

Ook in de particuliere sector wordt een even wijdverbreide invoering verwacht. Poretti zei dat meer dan 200 bedrijven al de nodige infrastructuur hebben geïnstalleerd om betalingen in BTC, USDT en LVGA te aanvaarden. In de afgelopen maand hebben meer dan 5.000 inwoners van Lugano betalingen gedaan aan deze bedrijven in het LVGA token van de stad en hebben dagelijks interactie met de digitale portemonnee.

De plannen van de stad om een crypto hub te worden in Europa, lijken zeer goed doordacht te zijn.

Met iets meer dan 60.000 inwoners zal Lugano een enorm tekort aan arbeidskrachten krijgen, als het erin slaagt om zelfs maar een fractie van de start-ups aan te trekken waarvan het denkt dat ze zich naar de stad zullen verplaatsen. Ardoino ging in op deze zorgen en zei dat Tether en Bitfinex al zijn begonnen met de samenwerking met de drie grote universiteiten van Lugano om op blockchain en crypto gericht onderwijs te promoten.

De twee cryptobedrijven werken samen met academici om curricula op te stellen die de universiteiten zullen helpen een opgeleide beroepsbevolking te produceren die goed bekend is met blockchaintechnologie. Ardoino zei ook dat de bedrijven geld opzij hebben gezet voor 500 studiebeurzen die zullen worden toegekend aan studenten die zich richten op deze nieuwe technologieën.

"Dit is geen marketingtruc," zei Ardoino. "Het zijn een reeks concrete stappen om Lugano de hoofdstad van de wereld in deze opkomende industrie te maken."


Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram