x Oud archief

$100 miljoen in Bitcoin van Bitfinex Hack in beweging

cryptostheen 1 min lezen

Bijna $100 miljoen aan Bitcoin gestolen uit de Bitfinex hack van 2016 is verplaatst van inactieve portefeuilles.

Meer dan 5.000 Bitcoin is afgelopen maandag verplaatst van 14 wallets. Deze 5045,48 cryptocurrencies – ter waarde van $98,3 miljoen – waren niet eerder verplaatst sinds de hack in 2016.

De Bitfinex Exchange werd in 2016 gehackt na een probleem met zijn multi-signature wallets. Tegenwoordig is de gestolen Bitcoin meer dan $2,3 miljard waard.

Enkele van de vele transacties // Bron: Whale Alert

De huidige verplaatsing van het gestolen geld is niet de eerste keer dat een deel van in de hack van 2016, is verplaatst. Net in augustus werd ongeveer $5,6 miljoen aan gestolen cryptocurrencies verschoven.

Het verplaatsen van Bitcoin van inactieve wallets blijft gebeuren. Bitcoin die jarenlang niet was verplaatst, wordt overgebracht naar andere wallets.

Deze Bitcoins zijn vaak uit het ‘Satoshi-tijdperk’ – wat betekent dat de munten werden gedolven toen de pseudonieme maker van Bitcoin, Satoshi Nakamoto, nog steeds communiceerde met de cryptowereld.

Maar de voorheen slapende Bitcoin die vandaag is wakker gemaakt, heeft een minder goede geschiedenis: de cryptocurrencies die in de hack zijn gestolen, zijn nog steeds niet hersteld. Bitfinex heeft zelfs tot $400 miljoen aangeboden als beloning voor iedereen die het in contact kan brengen met de hackers.


[mcrypto id=”8342″]

01/11/2020 – 04u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.