x Oud archief

MicroStrategy (MSTR) presteert beter dan toonaangevende traditionele activa sinds de invoering van de Bitcoin standaard

cryptostheen 2 min lezen

Onder de opmerkelijke instellingen is het in de Verenigde Staten gevestigde business intelligence bedrijf MicroStrategy (NASDAQ: MSTR), dat heeft geïnvesteerd in BTC onder de Bitcoin standaard.

Nadat het de grootste cryptomunt begon te accumuleren heeft het aandeel van het bedrijf positieve winsten geboekt in vergelijking met andere traditionele beleggingsproducten. In deze lijn geven gegevens aan dat sinds MSTR op 10 augustus 2020 de Bitcoin standaard heeft aangenomen, het aandeel tot oktober bijna 70% is gestegen.

In die periode had de Amerikaanse dollar met ongeveer 20% de op één na hoogste prestatie, gevolgd door de S&P500 index met meer dan 6%. Andere activa die MicroStrategy achter zich laat zijn de NASDAQ index (-6%), goud (-18%) en zilver (-37%).

MicroStrategy boekt verliezen na de Bitcoin standaard

Maar ondanks de aandelenprestaties van MicroStrategy tegenover Bitcoin (BTC), is het bedrijf één van de grootste slachtoffers van de huidige dalingen in de cryptomarkt. In het tweede kwartaal van 2022 rapporteerde MSTR een kwartaalomzet van $122,1 miljoen tegenover een verwachting van $126 miljoen, met een verlies van $918,1 miljoen.

Van het verlies werd $917,8 miljoen toegeschreven aan zijn bezittingen in BTC. De cryptofondsen van MicroStrategy werden toen gewaardeerd op bijna $3 miljard, tegen een aankoopwaarde van $3,975 miljard.

Na de verliezen stapte de CEO van het bedrijf, Michael Saylor, uit zijn functie nadat hij het bedrijf had geholpen Bitcoin te vergaren.

Interessant is dat het bedrijf is blijven kopen in de dip, met de recente aankoop tussen augustus en september. Op 20 september kocht het bedrijf nog eens 301 BTC tegen een gemiddelde prijs van $19.851 per munt, wat neerkomt op bijna $6 miljoen voor de hele aankoop.

Bitcoin correlatie met traditionele aandelen

Het is echter het vermelden waard dat Bitcoin in tandem heeft gehandeld met de aandelenmarkt en een historische correlatie vertoont nu de economie vecht tegen hoge inflatie en renteverhogingen. De toestand heeft echter activa als de Amerikaanse dollar prominenter gemaakt, waarbij de munt naar historische niveaus steeg en andere wereldwijde valuta’s verlamde.

Door de sterke prestaties van de dollar ten opzichte van wereldwijde fiatvaluta’s wendden beleggers zich bijvoorbeeld tot Bitcoin als bescherming. Tegelijkertijd was de verschuiving naar Bitcoin een kans voor beleggers om te profiteren van arbitrage.

Ondertussen blijft Bitcoin falen om een waarde van $20.000 per munt definitief te passeren.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.