26 februari 2021

1inch kondigt uitbreiding aan naar Binance Smart Chain en is van plan om BSC node te draaien

Het meest vooraanstaande team dat tot nu toe de overstap heeft gemaakt naar Binance Smart Chain. Nu 1inch ook van plan is om een infrastructuurprovider te worden voor layer-one blockchains.

Als onderdeel van een bredere uittocht heeft het meest vooraanstaande op Ethereum gebaseerde, gedecentraliseerde financieringsproject tot nu toe een uitbreiding naar Binance Smart Chain aangekondigd.

In een bericht onthulde het 1inch-team dat het 10 miljoen 1INCH tokens (momenteel meer dan $40 miljoen dollar waard) heeft overgedragen aan BSC. De tokens zullen worden gebruikt als een liquiditeitsbrug tussen Ethereum en BSC en zullen het 1inch-ecosysteem op BSC zaaien, inclusief het 1inch Aggregation Protocol en het 1inch Liquidity Protocol.

"Omdat we bij 1inch altijd op zoek zijn naar de populairste DeFi projecten, was de toevoeging van BSC gebaseerde DEXes aan ons aggregatieprotocol een natuurlijke stap", luidt de aankondiging.

Als reactie noemde 1inch medeoprichter Sergej Kunz de stijgende populariteit en lagere gaskosten als inspiratie voor de uitbreiding.

"Momenteel beschouwen we BSC als een alternatieve oplossing voor het Ethereum mainnet in termen van lagere gaskosten voor interactie met smart contracts," zei hij. "Omdat de gasprijs te hoog blijft, zien we veel projecten, tokens en gebruikers naar BSC komen, en dit is het juiste moment voor 1inch om uit te breiden naar andere blockchains."

BSC is het doelwit geweest van kritiek van sommige Ethereum-ontwikkelaars die de één-laagse blockchain van centralisatie beschuldigen. Documenten van Binance melden dat het netwerk wordt beheerd door 21 validator-knooppunten (nodes), die allemaal anoniem zijn.

Toen hem naar deze kritiek werd gevraagd, wees Kunz ze af en gaf aan dat het 1inch-team een ​​actieve rol zou spelen in het netwerk:

“We weten niet zeker of het BSC gecentraliseerd is, omdat we niet weten wie de validators van hun netwerk zijn. Maar 1inch is van plan om zijn eigen validator op BSC uit te voeren."

Kunz merkte ook op dat het 1inch-team "geen subsidies of technische assistentie ontving in termen van deze integratie van Binance" en dat het team "niet zeker weet" of de brug die werd gebruikt om 1INCH tokens naar BSC over te zetten volledig gedecentraliseerd was.

Het team zei ook dat ze geen overleg hadden gepleegd met het gemeenschapsbestuur over de uitbreiding.

“Aangezien er niets is veranderd voor 1inch-gebruikers binnen het Ethereum-netwerk, denken we niet dat het nodig is om iemand van onze kant naar dergelijke initiatieven te vragen. Het is gewoon een uitbreiding van het 1inch-netwerk dat gunstig is voor alle deelnemers,” zei Anton Bukov van het 1inch-team.

Op de 1inch-bestuursforums merkte een teamlid op dat "1inch DAO een collectief is van 1inch-belanghebbenden - individuen die geïnteresseerd zijn in het machteloos en gedecentraliseerd maken van het 1inch-netwerk, efficiënt en veilig voor alle gebruikers." Deze bevoegdheid omvat blijkbaar "fundamentele veranderingen die kunnen worden voorgesteld en aanvaard via het stemproces op het forum."

1inch sluit zich aan bij een groeiend aantal projecten die ofwel uitbreidingen voor BSC hebben aangekondigd of deze aan het plannen zijn. Het komt op de hielen van Ethereum, die veel kritiek zag naar aanleiding van de overdrukte op het netwerk en de hoge kosten (gas fees).


26/02/2021 - 05u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram