x Oud archief

Aantal Ethereum (ETH) whales is dit jaar gestegen naar een nieuw record

cryptostheen 1 min lezen

Gegevens die door analysebedrijf Santiment werden gedeeld, geven aan dat het aantal ETH whales sinds januari van dit jaar naar een nieuw historisch niveau is gestegen.

Bovendien heeft het aantal gebruikers met portefeuilles met meer dan 10.000 ETH een nieuw record bereikt.

Volgens Santiment, nadat Bitcoin (BTC) op zondag kelderde van het niveau rond $60.000 naar het gebied rond $51.000, bijna twintig procent verloor en dus ook altcoins in het rood duwde, hebben whales meer bijgekocht tijdens de dip.

De grafieken die door het bedrijf worden gedeeld, tonen aan dat het aantal whale wallets (bijv. 10.000 tot 10 miljard munten) is gestegen voor Ethereum (ETH), Ren Protocol (REN) en Band Protocol (BAND).

Wat betreft Celcius (CEL), Litecoin (LTC) en Storj (STORJ), is het aantal portemonnees met grote wallets voor deze altcoins afgenomen.

Ethereum (ETH) whales // Bron: Santiment

Volgens een ander populair crypto-analyseplatform, Glassnode, is het aantal adressen waarop eigenaren meer dan 10.000 Ether bezitten, gestegen naar een nieuw record van 1.162.

Wallets met meer dan 10.000 ETH // Bron: Glassnode

Ethereum is de afgelopen week in verval geraakt. Na het bereiken van een nieuw hoogste punt ooit van $2.544 op 16 april, draaide het om en begon het te dalen.

De neerwaartse beweging werd aangewakkerd door de duik van Bitcoin met bijna twintig procent op zondag.

Op het moment van schrijven handelt de op één na grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie rond een prijs van $2.280.

Ondertussen steeg op zaterdag 17 april de totale waarde van ETH die was ingezet in het Ethereum 2.0 depositocontract tot een nieuw recordniveau van $9.529.098.342 (dat is een fiat-equivalent van 3.862.626 ETH).


[mcrypto id=”8446″]

21/04/2021 – 03u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.