x Oud archief

Accumulatie hervat na korte onderbreking, derde grootste Bitcoin whale koopt $24 miljoen aan BTC

cryptostheen 2 min lezen

De mysterieuze BTC whale, die de laatste tijd vaak veel cryptomunten naar Coinbase stuurde, heeft zijn of haar strategie op de grootste cryptocurrency veranderd. Uit on-chain data blijkt dat deze identiteit donderdag en vrijdag meer dan 500 Bitcoins hebben vergaard.

Eerder kwam het koop- en verkoopgedrag van deze specifieke whale in de spotlights te staan – wiens Bitcoin wallet-adres eindigt op WKDfHQ – als het gaat om de BTC holdings. Zo bleek uit gegevens dat de houder in april had verkocht in de buurt van de all-time high op ongeveer $60.000.

Een paar maanden later werd de dip onder de $40.000 gebruikt om meer munten te kopen. Dit kwam nadat veel FUD de markt had beïnvloed, afkomstig van Elon Musk en China, en Bitcoin op een gegeven moment met meer dan 50% was gecorrigeerd.

Eind juli begon de identiteit aanzienlijke hoeveelheden van de BTC holdings naar Coinbase over te maken. Hetzelfde gebeurde ook een paar keer in augustus.

In feite had het adres geen instroom van Bitcoin meer gezien sinds 21 juli, een dag na de laatste crash waarbij de digitale valuta onder de $30.000 zakte.

Nu is het adres echter terug begonnen met accumuleren, zoals opgemerkt door één van de analisten van CryptoQuant.

Hij merkte op dat deze digitale portemonnee op 27 augustus 466 BTC kocht tegen $47.400. Dit kwam na een andere, meer bescheiden aankoop van 38 BTC op 26 augustus. In totaal hebben de 504 munten een totale waarde van meer dan $24 miljoen tegen de huidige prijzen. Het is vermeldenswaardig dat beide transacties naar het adres kwamen van een Coinbase portemonnee.

Zoals VentureFounder aangaf, heeft dit specifieke adres geprofiteerd van kortetermijntoppen en bodems om delen van de cryptocurrency te verkopen of te kopen. Als zodanig zou het intrigerend zijn om te volgen hoe de prijs van BTC in de komende weken zal presteren, aangezien deze whale weer is begonnen met kopen na een pauze van meer dan een maand.

De prijs van Bitcoin staat net boven de $48.000. Dit kwam na een retracement van bijna $4.000 in een paar dagen na de piek die maandag werd bereikt boven de $50.000. Sinds de ATH in april is Bitcoin echter nog steeds zo’n 24% gedaald.

Desondanks staat de cryptomunt goed in het groen op een year-to-date schaal. Daarnaast ging het in 2021 van start op ongeveer $29.000, wat betekent dat het sinds 1 januari met meer dan 65% is gestegen.

[mcrypto id=”8342″]

27/08/2021 – 22u30
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.