5 januari 2021

Amerikaanse federale toezichthouder gaat banken toestaan betalingen te doen met behulp van stablecoins

Federaal gereguleerde banken kunnen blockchains en stablecoins gebruiken om betalingen en andere activiteiten uit te voeren, zei de toezichthouder van de valuta (OCC).

Maandagavond vertelde het ministerie van Financiën van de Comptroller of the Currency aan de nationale banken dat ze onafhankelijke ‘nodes’ voor blockchains mogen runnen.

Verwijzend naar onafhankelijke node-verificatienetwerken (INVN), is te lezen in de brief van de OCC dat banken "nieuwe technologieën kunnen gebruiken, waaronder INVN's en gerelateerde stablecoins, om door de bank toegestane functies uit te voeren, zoals betalingsactiviteiten."

Te midden van veel onzekerheid over de toekomst van stablecoins, is de aankondiging van de OCC groot nieuws. Het kantoor waarschuwt echter dat er cyberrisico's zijn die inherent zijn aan het gebruik van dergelijke technologie:

"Banken moeten zich ook bewust zijn van mogelijke risico's bij het uitvoeren van INVN-gerelateerde activiteiten, waaronder operationele risico's, compliancerisico's en fraude. Nieuwe technologieën vereisen voldoende technologische expertise om ervoor te zorgen dat banken deze risico's op een veilige en gezonde manier kunnen beheren."

Brian Brooks, die voorheen het juridische team van Coinbase leidde, is sinds mei de waarnemend controleur van de valuta. Tijdens zijn ambtsperiode heeft het kantoor een groot aantal richtlijnen opgesteld om banken te machtigen actiever te zijn in crypto en, meer recentelijk, hen aan te moedigen om diensten met legale industrieën (inclusief crypto) af te sluiten.

De grote lobbygroep, de Blockchain Association, merkte op:

"In de brief staat dat blockchains dezelfde status hebben als andere wereldwijde financiële netwerken, zoals SWIFT, ACH en FedWire."

Dergelijke pioniers in mechanismen van internationale betalingen hebben hun technologie moeten verbeteren als reactie op de concurrentie van door blockchain ondersteunde betalingen in de afgelopen jaren.

Het onderwerp van de juridische status van stablecoins in de VS heeft de afgelopen maand een buitengewone rol gekregen, vooral nadat congreslid Rashida Tlaib een wetsvoorstel had ingediend dat elke werking van een stablecoin-netwerk leek te verbieden, inclusief privépersonen die bijvoorbeeld Ethereum nodes (knooppunten in het netwerk) runnen voor transacties met DAI.


05/01/2021 - 02u30
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram