12 januari 2022

Belangrijke on-chain metriek toont dat Bitcoin miners massaal BTC accumuleren

Uit gegevens blijkt dat verloren en vastgehouden Bitcoin een hoogtepunt heeft bereikt, terwijl miners het jaar openden door enorme hoeveelheden BTC te accumuleren.

Nieuwe gegevens tonen aan dat Bitcoin (BTC) miners meer munten vergaren dan op eender welk moment in de afgelopen vijf maanden, wat een ander signaal zou kunnen zijn dat de huidige marktbewegingen niet om te verkopen zijn.

Bij het analyseren van de miner net position change indicator, onthulde on-chain analysebedrijf Glassnode dat miners massaal BTC aan het accumuleren zijn.

Miners tonen geen blijk van wantrouwen

De prijs van BTC mag dan teleurstellend zijn voor spothandelaren dit jaar, maar langetermijnhouders zijn allesbehalve bezorgd.

Naast de sterke handen of de doorgewinterde hodlers, zijn nu ook cryptominers geen uitzondering, die hun belangen in BTC aanzienlijk hebben verhoogd in de eerste twee weken van 2022.

Verandering in de posities van miners // Bron: Glassnode

De voorbije vijf dagen gaan er telkens meer dan 5.000 BTC per dag naar de wallets van miners, met accumulatie die in feite eigenlijk al aan de gang ging voor de all-time high van $69.000 in november.

Verdere gegevens van on-chain analyseplatform CryptoQuant laten zien in welke mate miners hun bezittingen hebben teruggewonnen sinds de omwenteling in China in mei.

De totale reserves bedroegen 1,86 miljoen BTC afgelopen dinsdag, het hoogste aantal sinds een duidelijke val die van start ging in het einde van 2020 nadat het digitale activum zijn vorige recordhoogte uit 2017 passeerde.

Balans van Bitcoin (BTC) miners // Bron: CryptoQuant

Het aantal BTC dat als verloren wordt beschouwd of door langetermijnbeleggers is weggesluisd, is deze week op het hoogste niveau in één jaar tijd beland.

De overtuiging van hodlers is het onderstrepen waard, 7,27 miljoen BTC is nu weg van de markt - mogelijk voor altijd.

De metriek zag ook een bodem in de zomer dankzij de prijsverstoring veroorzaakt door het verbod op cryptomining in China.

Aantal verloren en/of vastgehouden Bitcoin (BTC) // Bron: Glassnode

Glassnode laat daarentegen zien dat de trend van accumulatie sinds $69.000 aan het versnellen is.

De informatie op deze website is louter informatief en geen financieel advies.


Actief traden kan stressvol en tijdrovend zijn en toch slechte resultaten opleveren. Er zijn echter nog andere opties. Zoals veel investeerders, bent u misschien op zoek naar een investeringsstrategie die minder veeleisend is. Lees meer.

Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram