x Oud archief

Bijna 25% van alle Ethereum vergrendeld in smart contracts

cryptostheen 2 min lezen

Oprichter van ETHhub, Anthony Sassano, heeft opgemerkt dat de hoeveelheid Ethereum (ETH) die is opgesloten in smart contracts vergelijkbaar is met die van tijdens het DAO-evenement van midden 2016.

Hij voegde eraan toe dat het destijds $230 miljoen waard was, terwijl ETH ongeveer $13 kostte. Tegenwoordig is dat bedrag maar liefst $65 miljard waard.

ETH vastgezet in slimme contracten

De grafiek toont de piek in dat jaar toen Ethereum de DAO binnenstroomde, de eerste gedecentraliseerde autonome organisatie die op het Ethereum blockchainnetwerk werd gelanceerd, na het ophalen van $150 miljoen via een token-verkoop.

De DAO werd gehackt vanwege kwetsbaarheden in de codebasis en de Ethereum blockchain werd hard forked om het gestolen geld te herstellen, wat resulteerde in een splitsing van het netwerk in Ethereum en Ethereum Classic.

Sassano merkte ook op dat er meer dan een miljoen ETH was in het Binance Smart Chain bridge contract. Veel van die ETH wordt ingezet voor staking in het Beacon Chain depositocontract. Volgens de ETH 2.0 Launchpad zijn er momenteel 5,42 miljoen ETH ingezet op de blockchain.

Tegen de huidige prijzen wordt dit geschat op ongeveer $14 miljard. Het vertegenwoordigt ook 4,65% van het totale aanbod en ongeveer een kwart van alle ETH die is vergrendeld in alle DeFi smart contracts.

Beloningen door staking nemen in de loop van de tijd af naarmate er meer Ether in het contract is opgesloten. Het genereert momenteel een rendement van 6,7% per jaar. Het netwerk heeft 165.000 actieve validators, een cijfer dat sinds begin 2021 met 250% is gestegen.

Zoals eerder werd aangehaald, zijn de fundamenten van Ethereum momenteel solide en zijn ze het afgelopen jaar sterker geworden ten opzichte van Bitcoin.

Op het moment van schrijven, handelde Ethereum met een dagwinst van bijna 2% op $2.600. Het bereikte zaterdag een dieptepunt van iets minder dan $2.300, maar is erin geslaagd zich te herstellen tijdens de Aziatische handelssessie van maandagochtend.

Het activum is momenteel meer dan 40% lager dan zijn hoogste punt ooit (ATH), maar lijkt steun te hebben gevonden rond het huidige prijsniveau.

De informatie op deze website is louter informatief en geen financieel advies.

[mcrypto id=”8446″]

14/06/2021 – 20u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.