x Oud archief

Bitcoin bereikt $14.000 precies 12 jaar nadat de whitepaper werd vrijgegeven

cryptostheen 3 min lezen

De prijs van Bitcoin (BTC) overtrof de $14.000 op 31 oktober, de dag dat Satoshi Nakamoto in 2008 de Bitcoin whitepaper uitbracht. Sindsdien heeft ‘s werelds grootste cryptocurrency een opmerkelijke en exponentiële groei gekend op verschillende gebieden.

#BTC #BTCUSDT daily on Bitstamp

Inderdaad, 12 jaar geleden, tot op de dag van vandaag, publiceerde Satoshi Nakamoto, de pseudonieme maker van Bitcoin, de whitepaper die dit allemaal mogelijk maakte.

Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic Cash System

Dit alles, en nog veel, veel meer komt voort uit die whitepaper. Daarin beschreef Nakamoto een peer-to-peer betalingssysteem dat zich uitstrekte over een gedistribueerd grootboek van transacties, aangedreven door een netwerk van anonieme “mijnwerkers” (miners).

Toen Bitcoin begin 2009 werd gelanceerd, was de munt bijna waardeloos. En kijk er nu naar! Vandaag bereikte de munt, die veruit de grootste is op basis van marktkapitalisatie, vandaag een hoogtepunt van $14.095, volgens de spotgrafiek van Binance. En de crypto-economie die het heeft gecreëerd, heeft een totale marktkapitalisatie van $403 miljard.

[cryptocurrency_widget type=”accordion” template=”info” color=”yellow” assets=”BTC~USD” start_expanded=”true” api=”cryptocompare.com” realtime=”false” animation=”disabled”]

Post-halving bull cycle ontmoet het 12-jarig jubileum van Bitcoin

Het 12-jarig jubileum van de Bitcoin-whitepaper is bijzonder speciaal voor Bitcoin omdat het de derde post-halveringscyclus markeert.

Elke vier jaar ondergaat Bitcoin een halvering van de block reward, waardoor de snelheid waarmee nieuwe BTC wordt gewonnen, wordt gehalveerd. Dit gebeurt omdat er uiteindelijk 21 miljoen BTC op de blockchain kan bestaan. Naarmate BTC zijn vaste aanbod nadert, wordt de productiesnelheid vertraagd.

Een halvering heeft historisch gezien een positieve invloed gehad op de prijs van Bitcoin. Het vermindert het tempo dat een nieuw BTC-aanbod op de markt wordt geïntroduceerd. Bijgevolg stroomt er elke vier jaar minder BTC naar de wisselmarkt.

De 4e, 8e en 12e verjaardag van Bitcoin zijn om deze reden opmerkelijker dan andere jubilea. Het valt samen met een post-halveringscyclus, aangezien de laatste halvering plaatsvond in mei 2020.

De historische prijzen van Bitcoin op de “whitepaper-dag” zijn het afgelopen decennium aanzienlijk gestegen. In 2013 was de BTC prijs bijvoorbeeld slechts $204. In 2014 bereikte het $338; 2015 – $314; 2016 – $700; 2017 – $6.468; 2018 – $6.317; en $9.199 in 2019.

De gemiddelde kosten van een Bitcoin-transactie bereikten gisteren $14

De prijs van Bitcoin bereikte vandaag ongeziene prijzen sinds januari 2018. Hoera voor Bitcoin-investeerders wereldwijd. Maar nu het slechte nieuws: volgens gegevens van BitInfoCharts zijn ook de transactiekosten voor Bitcoin sinds januari 2018 gestegen naar de hoogste prijs.

De gemiddelde kosten van een Bitcoin-transactie zijn nu $13. Dertien dollar! Op 17 oktober waren de gemiddelde kosten van een Bitcoin-transactie een redelijke $1,5. Dat betekent dat de gemiddelde kosten van een Bitcoin-transactie in minder dan twee weken met ongeveer negen keer is gestegen

Bitcoin average transaction fee //BitInfoCharts

En weet je nog wat er in januari 2018 gebeurde? Bitcoin had net zijn hoogste punt ooit bereikt van $20.000 en crashte … hard. – Bitcoin’s Big Moment –

Prijs van BTC afgewezen op $14.100

Op de grote exchanges bereikte de prijs van Bitcoin een piek van $14.100 en werd dan onmiddellijk afgewezen. De meeste verkoopdruk kwam van Binance, waardoor de prijs binnen enkele minuten snel met 3% daalde.

Voorafgaand aan de afwijzing duwden massale koopmuren, op Huobi en Binance, BTC aanvankelijk sterk omhoog. Er was een buy wall van 1.371 BTC op Binance van $13.680 en nog een grote buy wall van meer dan $13.800 op Huobi.

Een pseudonieme Bitcoin-handelaar, bekend als “CL”, zei dat het de “grootste buy wall op Huobi was die ik in lange tijd heb gezien”.

Maar toen BTC $14.000 overschreed, begonnen traders op Binance in een korte periode grote hoeveelheden BTC te verkopen.

Na zo’n grote piek in volatiliteit heeft Bitcoin de neiging zich te stabiliseren en te consolideren. Gezien het feit dat $14.000 een cruciaal weerstandsniveau is, zal BTC waarschijnlijk consolideren onder $14.000 en voortdurend proberen uit te breken.


[mcrypto id=”8342″]

Join ons op Telegram!

31/10/2020 – 18u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.