x Oud archief

Bitcoin (BTC) breekt $60.000 jaar na ‘flash crash’ tot minder dan $4k

cryptostheen 2 min lezen

Bitcoin (BTC), ‘s werelds grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie, brak gisteren het niveau van $60.000, aangedreven door futures en spot-handelsactiviteiten. Het is het afgelopen jaar nu meer dan 990% gestegen en de afgelopen 7 dagen met 23%.

Uit gegevens bleek dat meer dan $490 miljoen aan ‘short’-posities, of weddenschappen tegen de stijgende prijzen van BTC, werden geliquideerd als gevolg van de prijsstijging.

De verhuizing is een soort heropleving van de activa; het zakte op 12 maart vorig jaar tot onder de $4.000 – een dag waarop velen zich afvroegen of het ooit weer zou kunnen herstellen.

Bitcoin begon gisteren onder $56.000 te handelen, maar schoot tijdens de middag boven het $60.000 prijspeil. De stap viel samen met de distributie van stimuleringscheques in de VS – ter waarde van $1.400 als hulpmiddel in de nasleep van de aanhoudende coronavirus-pandemie.

Sommigen, zoals de populaire Bitcoin-investeerder Anthony Pompliano, twitterden zelfs dat de nieuwe ronde van stimuleringschecks uiteindelijk door burgers zou worden gebruikt om Bitcoin te kopen.

Zoals de onderstaande afbeelding laat zien, blijft Bitcoin voorlopig in een sterke opwaartse trend. Het handelt boven zijn 21EMA (exponentieel voortschrijdend gemiddelde), een populair gemiddelde gebruikt door handelaren om de richting en sterkte van trends voor elk activum te bepalen. BTC blijft in een opwaartse trend sinds het niveau rond $49.000.

BTC / USDT (4-uursgrafiek) – Binance // Bron: Tradingview

De nieuwe all-time high van Bitcoin betekent ook dat het grootste deel van de Bitcoin-markt winst maakt, voor alle investeerders die Bitcoin hebben gekocht tegen een lagere prijs dan de huidige marktwaarde. Het wordt volgens meerdere analisten in de cryptomarkt ook beschouwd als één van de mijlpalen die Bitcoin op zijn parabolische pad moet doorlopen.

Bovendien neuriën de meeste analisten Bitcoin-boosts tijdens prijsherstel en anticiperen ze op de aanhoudende bullish-fase. Elon Musk en Tesla zijn nu meer dan 80% winstgevend op hun investering, evenals MicroStrategy, één van de hoogst gewaardeerde institutionele beleggers die actief meer BTC koopt tijdens prijsdalingen.

On-chain data tonen een “overwegend optimistische” omgeving voor het activum op het moment van schrijven. De metriek ‘concentration’ suggereert dat “whales”, of houders met grote hoeveelheden Bitcoin, tegen deze prijzen blijven kopen, terwijl Futures-markten ook een “bullish” teken laten zien.

De netto netwerkgroei – een maatstaf voor de groei van het onderliggende netwerk – laat een bearish (-0,45%) teken zien, evenals het aantal grote transacties (-0,27%), een teken dat de markt oververhit kan raken en een korte correctie kan ondergaan.

Ondertussen lijkt de prijsstijging voorlopig te zijn vertraagd. Bitcoin ziet een kleine dip na zijn ATH op $61.711 en daalde tot $59.350 op Binance, voordat de prijs terugkeerde.

De informatie op deze website is louter informatief en geen financieel advies.


[mcrypto id=”8342″]

Join ons op Telegram!
Crypto Chat | Nieuws BE & NL

14/03/2021 – 16u50
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.