x Oud archief

Bitcoin (BTC) is beter dan fysieke eigendom voor de meeste mensen, zegt Michael Saylor

cryptostheen 1 min lezen

Michael Saylor, de voormalige CEO van MicroStrategy en voorstander van Bitcoin (BTC), heeft opnieuw zijn steun voor Bitcoin duidelijk gemaakt toen hij tijdens de Australian Crypto Convention uitlegde wat de problemen zijn bij het overdragen van de waarde van fysieke eigendommen zoals goud, bedrijven of aandelen en onroerend goed.

Toen hij sprak over het onderliggende Proof-of-Work consensusmechanisme, benadrukte Saylor dat Bitcoin wordt ondersteund door $20 miljard aan eigen miningapparatuur en $20 miljard aan energie.

Vervolgens wees hij erop dat traditionele activa zoals goud (in grote hoeveelheden) en land bijna onmogelijk over geografische grenzen heen te dragen zijn, en voegde eraan toe:

“Als je een eigendom in Afrika hebt, zal niemand het van je willen huren als ze in Londen wonen. Maar als je een miljard dollar aan Bitcoin hebt, kun je het uitlenen aan iedereen ter wereld.”

Saylor onderstreepte verder de hoge onderhoudskosten en belastingen die verbonden zijn aan het bezitten en erven van fysieke eigendom op lange termijn, wat in het geval van Bitcoin niet bestaat. Geopolitieke spanningen in de wereld bepalen ook het soort activa dat men zou mogen meenemen naar andere jurisdicties. Hij legde uit:

“Bitcoin vertegenwoordigt een eigendom dat je kunt verwerven in kleine stukjes die je overal mee naartoe kunt nemen. Je kunt het aan de kinderen van je kinderen geven. En over 250 jaar is je familie misschien nog steeds eigenaar.”

Volgens Saylor hebben alleen koninklijke figuren zoals koning Charles III de vrijheid om hun rijkdom door te geven zonder zich zorgen te maken dat ze belast worden, “tenzij het Bitcoin is.” De ondernemer herhaalde dat het Bitcoin blockchainnetwerk al meer dan 13 jaar niet is gehackt en momenteel “het veiligste netwerk ter wereld” is.

Om af te sluiten benadrukte Saylor dat het netwerk regelmatig wordt verbeterd om het sneller en veiliger te maken, samen met innovaties rond Layer2 en Layer3 toepassingen.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.